Video: Δείτε από κοντά τη νέα Porsche Macan

Μόλις παρουσιάστηκε, είναι ηλεκτρική με παρμπρίζ επαυξημένης πραγματικότητας και 630 ίππους στην έκδοση Turbo. Τώρα έχετε την ευκαιρία να την δείτε από κοντά -και από μέσα- στο video του Top Gear..

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου η νέα Porsche Macan ήρθε στον κόσμο. Πλέον είναι ηλεκτρική, σχεδιαστικά παραμένει χαρακτηριστικά SUV της Porsche, φυσικά είναι τεχνολογικά προηγμένη και ταχύτατη -ιδίως στην έκδοση Turbo. 

Δύο εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν στην αρχή: H Macan 4 και η Macan Turbo. Και οι δύο στηρίζονται στη νέα πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) της Porsche με αριχτεκτονική 800 Volt, και οι δύο με διπλούς κινητήρες και τετρακίνηση, αμφότερες παίρνουν ζωή από την ίδια μπαταρία 100 kWh, από την οποία οι 95 kWh είναι αξιοποιήσιμες.

Porsche Macan 2024

Πλατφόρμα 800V σημαίνει πιο γρήγορη φόρτιση, δηλαδή με ρεύμα DC φθάνει στα 270 kW, που σημαίνει ότι η μπαταρία φθάνει από 10% στο 80% σε λίγο περισσότερο από 20 λεπτά.

Η αυτονομία που ανακοινώνει η Porsche είναι στα 613 χιλιόμετρα για τη λιγότερο ισχυρή Macan 4 και 590 χιλιόμετρα για την ταχύτερη Turbo. Στην πραγματική χρήση αυτό σημαίνει σίγουρα 350 με 400 χιλιόμετρα αυτονομίας, δηλαδή πολύ πολύ καλά για αυτοκίνητο τέτοιας ισχύος και βάρους.

Porsche Macan 2024

Η Macan 4 αποδίδει λίγο πάνω από 400 ίππους και φτάνει τα 62 km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 220 km/h. Η Turbo αποδίδει 630 ίππους με launch control, μπορεί να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα και να τρέξει με μέγιστη ταχύτητα 270 km/h. 

Φθάνει με τις λέξεις. Πάμε στο βίντεο για να δούμε πώς είναι από κοντά και από μέσα το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της Porsche τα τελευταία χρόνια. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network