Δείτε το ηλεκτρικό Ford SuperVan των 1.400 ίππων να κάνει ρεκόρ στο Pikes Peak

Το Ford SuperVan ήρθε στον κόσμο σας ένας πραγματικός κεραυνός που αφενός συνέχισε την παράδοση των van της Ford αφετέρου δε μας έδειξε τι μπορούν να κάνουν 3 ηλεκτροκινητήρες μαζι.

Ford Pikes Peak Supervan 4.2

Έχουν περάσει μερικοί μήνες από το φετινό Pikes Peak, εκεί όπου η Ford πανηγύρισε την εντυπωσιακή κατάρριψη του ρεκόρ της κατηγρίας Open.

Τα κατάφερε με τo Ford SuperVan 4.2 το οποίο είδαμε πρόσφατα σε μια κόντρα της Red Bull να κερδίζει ακόμη και μονοθέσιο της Formula 1 και το έκανε με τον Romain Dumas στα πηδάλια του ηλεκτρικού van.     

Ford Pikes Peak SuperVan 4.2

Τώρα η Ford μας δίνει την ευκαιρία να μπούμε κάπως πιο βαθιά σε αυτήν την προσπάθειά της, με το μικρό φιλμ που δημοσιοποίησε από την προετοιμασία και την προσπάθεια στον "αγώνα προς τα σύννεφα". 

Διαβάστε Επίσης

Η Ford δίνει το "παρών" με τα οχήματά της στο Pikes Peak από την πρώτη κιόλας διοργάνωση του, το 1916 –αλλά για την 101η εκδοχή της που έλαβε χώρα στα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο των ΗΠΑ, η εταιρεία αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό συμμετέχοντας με το Transit SuperVan.

Ford SuperVan 4.2 Pikes Peak

Το SuperVan 4.2 είναι ένα πραγματικό θηρίο που αποδίδει 1.400 ηλεκτρικούς ίππους, οι οποίοι παράγονται από τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, ενώ το αμάξωμα είναι εμπνευσμένο από το E-Transit Custom της Ford Pro.

Ford Pikes Peak SuperVan 4.2

Πρακτικά, πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του συναρπαστικού Ford Pro Electric SuperVan 4.0 που έκανε το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed του 2022, με μειωμένο για την περίσταση βάρος κατά 400 κιλά και βελτιστοποιημένη μπαταρία και ηλεκτροκινητήρες.


Το όλο πακέτο συμπληρώνει μια σειρά αεροδυναμικών αλλαγών που εξασφαλίζουν τη δημιουργία κάθετης δύναμης 2 τόνων στα 240 χλμ./ώρα για μέγιστη πρόσφυση στις στροφές.

Ford SuperVan 4.2 Pikes Peak

Με τον γνωστό οδηγό αγώνων και κάτοχο του απόλυτου ρεκόρ στο Pikes Peak International Hill Climb, Romain Dumas, στη θέση του οδηγού, η Ford πρωταγωνίστησε.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network