Αυτό είναι το ηλεκτρικό Ford SuperVan 4.2 που θα τρέξει στο Pikes Peak

H Ford αποκάλυψε το SuperVan 4.2 με το οποίο ο Romain Dumas θα ριχτεί στην μάχη της ανάβασης στο Pikes Peak του 2023

Ford SuperVan 4.2 Pikes Peak

Αναθεωρημένο σχεδιαστικά αλλά και τεχνολογικά είναι το Ford SuperVan 4.2, το αυτοκίνητο με το οποίο η Ford θα κυνηγήσει έναν εντυπωσιακό χρόνο στην φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak στο Κολοράντο. Ο αγώνας διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (24-25 Ιουνίου) και το επιβλητικό van θα οδηγήσει ο πολύς Romain Dumas, κάτοχος του ρεκόρ στη διαδρομή από το 2018 όταν με το ηλεκτρικό Volkswagen I.D. R είχε σημειώσει χρόνο 7:57.148.

Ford SuperVan 4.2 Pikes Peak

Η Ford είχε ανακοινώσει την συμμετοχή της στον φετινό αγώνα, δεν μας είχε δείξει το αυτοκίνητο που δεν είναι το ίδιο με το SuperVan που παρουσίασε πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Διαβάστε Επίσης

Είναι αναβαθμισμένο ώστε να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες του "αγώνα προς τα σύννεφα", που έχουν να κάνουν κυρίως με την αεροδυναμική και τη διαχείριση αυτής, όσο η διαδρομή ανεβαίνει στα 4.302μ. όπου είναι ο τερματισμός, από τα 1.440μ. της εκκίνησης. 

Ford SuperVan 4.2 Pikes Peak

Η διαδρομή έχει μήκος 19.99 χλμ. και περιλαμβάνει 156 στροφές οι οποίες πλέον είναι όλες στρωμένες με άσφαλτο, γεγονός που αλλοιώνει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του Pikes Peak, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί στα προηγούμενα 100 χρόνια που διεξάγεται η φημισμένη ανάβαση. 

Ford SuperVan 4.2 Pikes Peak

Ford SuperVan 4.2 

O Romain Dumas που είναι ένας θρύλος των αγώνων χάρη και στο ρεκόρ του Pikes Peak θα έχει στη διάθεσή του το Ford SuperVan 4.2 και αυτή θα είναι η όγδοη συμμετοχή του στον αγώνα. Το 4.2 έγκειται στο γεγονός πως αυτή είναι μια πιο extreme εκδοχή του SuperVan 4, η οποία έχει γίνει πραγματικότητα σε συνεργασία με την πολύ έμπειρη στο είδος STARD.  

Ford SuperVan 4.2 Pikes Peak

  
Μεταξύ αυτών που έχουν γίνει στο van είναι ο επανασχεδιασμός της αεροδυναμικής που έχει γίνει ειδικά για την διαχείριση του αέρα στο υψηλό υψόμετρο του Pikes Peak, αυξάνοντας παράλληλα την κάθετη δύναμη σε επίπεδο 2.000 κιλών στην ταχύτητα των 240 km/h.
Ford SuperVan 4.2 Pikes Peak

Τα βασικά χαρακτηριστικά της αεροδυναμικής περιλαμβάνουν μια ελαφριά πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα και ένα μπροστινό splitter, τα οποία βοηθούν το SuperVan 4.2 να παραμείνει σταθερό στις στροφές. Το πλαίσιο του SuperVan 4.2 υποβλήθηκε επίσης σε μείωση του βάρους για να βελτιώσει τη συνολική ισορροπία και να προσφέρει ευελιξία στην ορεινή διαδρομή.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network