Κάποιος αγόρασε μια Ferrari 380.000 ευρώ για να την διαλύσει (video)

Γράφουμε για τα δύο πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν όταν καταστρέφεις ένα έργο τέχνης όπως είναι η Ferrari F8 Tributo

Αποτελεί είδηση ότι κάποιος αγόρασε μια Ferrari F8 Tributo, αξίας 380.000 ευρώ μόνο και μόνο για να την διαλύσει; Ίσως θα ήταν είδηση αν η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία μπορούσε να κάνει update στην έκδοση DSM-V. Εκεί που μεταξύ άλλων περιγράφει ασθένειες που σχετίζονται με την χρήση του internet. 

Γιατί να καταστρέψεις ένα έργο τέχνης;

Γιατί δύο πράγματα συμβαίνουν όταν καταστρέφεις ένα έργο τέχνης -που τυγχάνει να έχει 4 τροχούς και τον πιο δυνατό V8 κινητήρα που έχει φτιάξει ποτέ η Ferrari: ή το κυνήγι των views σε οδηγεί στην καταστροφή οποιουδήποτε αντικειμένου (άρα γιατί όχι και ένα γλυπτό του Χαλεπά ή έναν πίνακα του Μπέικον;) στο βωμό του κέρδους ή απλά δεν συνειδητοποιείς ότι κάποια αυτοκίνητα είναι έργα τέχνης άρα "πού το κακό να το διαλύσω για μερικά εκατομμύρια views;".

Διαβάστε Επίσης

Ο Youtuber WhistlinDiesel ευαγγελίζεται ότι ποτέ δεν θα βρεις clickbait υλικό στο κανάλι του. Και είναι αλήθεια ότι κάνει extreme video αλλά clickbait είναι. Άλλωστε δεν θα έδινε τίτλο σε βίντεο "Το δικό μου Nissan Skyline των 270.000 δολαρίων (μην πάρεις ποτέ Nissan Skyline)" αν δεν ποντάριζε στην "άγρα κλικς με δόλιο τρόπο" -όπως θα ήταν μια ελεύθερη μετάφραση του όρου clickbait στα ελληνικά.

Ακρότητες στο κυνήγι των views

Σίγουρα ο WhistlinDiesel ξέρει να παίζει το παιχνίδι των views πολύ καλά. Τα περισσότερα βίντεο του ανεβάζει ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια προβολές. Εύλογα κερδίζει μεγάλα ποσά και επειδή η ανθρώπινη φύση είναι αυτή που είναι, αναμενόμενα οδηγείται σε ακρότητες. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε θα είναι ο τελευταίος που θόλωσε από το χρήμα και αυτό που προκαλεί το πλεόνασμα αυτού. 

Τον εκνευρίζει που η Ferrari θέλει να ελέγχει την εικόνα της. Αλλά είναι δικαίωμά της. Ποιος καλλιτέχνης θα πουλούσε το έργο του σε κάποιον που ήξερε ότι το αποκτά για να το καταστρέψει; Μπορείς να πεις ότι η Ferrari είναι ρομαντική; Ίσως και να είναι. Μας πειράζει; Προφανώς και όχι, είναι δικαίωμα της άλλωστε και αυτός ο ρομαντισμός οδηγεί σε μερικά από τα ομορφότερα και πιο συνασθηματικά αυτοκίνητα που έχει δει αυτός ο κόσμος. 

Το αν είναι όλα τα αυτοκίνητα έργα τέχνης είναι μια ωραία συζήτηση που θα κάνουμε άλλη φορά.

Διαβάστε Επίσης

Best of Network