Στο τιμόνι της υπερδύναμης Ferrari Daytona SP3

828 ατμοσφαιρκοί ίπποι από έναν V12 κινητήρα που "κοκκινίζει" στις 9.500rpm. Τώρα μπορείς να δεις στο βίντεο και τι σημαίνει αυτό

Φυσικά αν πρόκειται για την Ferrari Daytona SP3 οι λέξεις δεν φθάνουν. Και έχεις δίκιο ότι δεν φτάνουν, γι' αυτό και τώρα μπορείς να δεις τη video δοκιμή της παντοδύναμης V12 Ferrari Daytona SP3. 

Ferrari Daytona SP3

828 ίπποι από έναν V12 κινητήρα που "κοκκινίζει" στις 9.500rpm

Η τιμή της Ferrari Daytona SP3 ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να κατασκευαστούν μόλις 599 "αντίτυπα". Κινείται με τον ατμοσφαιρικό V12 6.5lt της 812 Superfast, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 828 ίππους. Ναι, αυτός είναι ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός κινητήρας της Ferrari σε αυτοκίνητο παραγωγής και πρέπει να φτάσει στις 9.500rpm για να αρχίζει να κοκκινίζει το στροφόμετρο. Τα 0-100 έρχονται 2,85sec και τα 340 km/h τελικής μόνο λίγα δεν είναι. Υπάρχουν και οι 986 ίπποι της LaFerrari, αλλά αυτοί έχουν ηλεκτρική βοήθεια.

Ferrari Daytona SP3
Ferrari Daytona SP3
Ferrari Daytona SP3
Ferrari Daytona SP3
Ferrari Daytona SP3
Ferrari Daytona SP3

Είναι και όμορφη

Τα φουσκωμένα μπροστινά φτερά θυμίζουν κάπως τις αγωνιστικές 512 S και 712 Can-Am ενώ οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν μεταφερθεί από τις πόρτες στα μπροστινά φτερά, στο ίδιο σημείο που τους έχουν τα αυτοκίνητα αγώνων GT. Συνολικά είναι ένα ποτ πουρί στοιχείων, όπως π.χ. το πίσω μέρος με τις γρίλιες που κλείνει το μάτι στο πρωτότυπο Ferrari 250 P5 του 1968 του Pininfarina. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα επάνω και βυθίζεσαι στα καθίσματα που συνδέονται απευθείας με το πλαίσιο και είναι επενδεδυμένα με Alcantara.

Ferrari Daytona SP3

Δεν το περίμενες να είναι φιλική

Η Ferrari κατάφερε να κάνει 800+ ίππους να φαίνονται προσιτοί. Την  πολύ δουλειά την κάνουν και τα ηλεκτρονικά ενώ το πλαίσιο είναι πάντα πάνω από τον κινητήρα, και ο οδηγός πάνω από όλα. Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα απίστευτα γρήγορο αυτοκίνητο που εκδημοκρατίζει τις επιδόσεις της ελίτ των supercars.

Best of Network