Είναι αυτή η καλύτερη προσπέραση που έγινε ποτέ στο Goodwood;

Θυμάσαι την εμβληματική προσπέραση -από την εξωτερική και πλαγιολισθαίνοντας- που έκανε ο Πικέ στον Σέννα το ουγγρικό Grand Prix το 1986; Ε ναι, αυτή που θα δεις της μοιάζει πολύ

Προσπέραση στο Goodwood

Υπάρχουν προσπεράσεις και προσπεράσεις. Κάποιες θα τις θυμάσαι για πάντα. Όπως αυτή που έγινε στο Goodwood μεταξύ Jaguar και Ferrari (θα δεις στο βίντεο παρακάτω) και είναι κάτι παραπάνω από υπέροχη. Είναι ένα αξιομνημόνευτο έργο τέχνης. Είναι σαν εκείνη όταν ήσουν 10 ετών και προσπέρασες με το ποδήλατο στην κατηφορά τον κολλητό σου -και μετά του το χτύπαγες για καμιά δεκαριά χρόνια.

Υπάρχει και εκείνη που έκανε ο Νέλσον Πικέ στον Άϊρτον Σέννα το 1986 στην Ουγγαρία -από την εξωτερική και πλαγιολισθαίνοντας. Ακόμα ίσως να θυμάσαι αυτή του Μάνσελ στον Σέννα το 1989 και ίσως και μία του Τάκη με το Peugeot 106 Rallye σε ένα Lancer Evo στα Λιμανάκια. 

Μια Jaguar E-Type μόνο στο όριο

Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να χαρείς. Να, αυτό το βίντεο από το Goodwood με την προσπέραση μιας Jaguar E-Type σε μια Ferrari 250 GT SWB Breadvan φέρνει το χαμόγελο -και την επιθυμία να βρεθείς σε μια πίστα τώρα με μοριακή μεταφορά. Ο οδηγός της E-Type κινείται διαρκώς στο όριο και είναι προφανές ότι γνωρίζει πολύ καλά τα όρια του αυτοκινήτου που οδηγεί.

Πριν προσπεράσει την Ferrari Breadvan κινείται διαρκώς από πίσω της, με το στόμα -εισαγωγή αέρα- ανοικτό και περιμένει να την καταπιεί στην πρώτη ευκαιρία. Και ποια καλύτερη ευκαιρία να προσπεράσει μια Ferrari από την εξωτερική, πλαγιολισθαίνοντας σε εντυπωσιακές γωνίες; Καμία. 

Διαβάστε Επίσης

Best of Network