Η BMW αλλάζει πάροχο μπαταριών για τα ηλεκτρικά της-ποιο είναι το πρόβλημα

Η BMW είχε αρχικά παραγγείλει τα στοιχεία της Northvolt για την πέμπτη γενιά μπαταριών της, που επρόκειτο να παραχθούν στο εργοστάσιο της Northvolt στη Σουηδία.

BMW Northvolt Μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η BMW ακύρωσε παραγγελία ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην εταιρία Northvolt για στοιχεία που θα χρησιμοποιούσε στις μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Παρ' όλα αυτά, η ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20 Ιουνίου, αναφέρει ότι "Η Northvolt και ο όμιλος BMW αποφάσισαν από κοινού να επικεντρώσουν τις δραστηριότητες της εταιρίας στην ανάπτυξη μπαταριών νέας γενιάς".

BMW Northvolt Μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων


Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του περιοδικού "Manager Magazin", ανέφεραν ότι η Northvolt δεν μπόρεσε να τηρήσει ένα συμβόλαιο προμήθειας στοιχείων μπαταρίας, που υπεγράφη με την BMW, πριν από τρία χρόνια, τον Ιούλιο του 2020.

Διαβάστε Επίσης

Το περιοδικό ανέφερε επίσης ότι Northvolt βρέθηκε "πίσω" στο χρονοδιάγραμμα, αλλά και ότι παρήγαγε πολλά απορρίμματα κατά τη διαδικασία της παραγωγής. Η παραγγελία BMW αφορούσε μπαταρίες που θα τοποθετούνταν σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα όπως το i4. Το περιοδικό επισημαίνει ότι το "κενό” ανέλαβε να καλύψει η κορεάτικη Samsung SDI.

BMW Northvolt Μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων


Πάντως, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωσή της, η BMW εξακολουθεί να υποστηρίζει τη Northvolt και προτίθεται να χρησιμοποιήσει τις μπαταρίες επόμενης γενιάς στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, εάν επιλυθούν τα προβλήματα, ανέφερει επίσης το Manager.
BMW Northvolt Μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων


Η Northvolt με τη σειρά της, ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου, ότι εξετάζει την πιθανότητα για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Borlange της Σουηδίας, ενώ οι μπαταρίες που προορίζονται για την BMW θα παραχθούν, τελικά, στις εγκαταστάσεις της Northvolt στο Heide της Γερμανίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network