Αυτό είναι το νέο Hyundai i30-τι έχει αλλάξει

H Hyundai παρουσίασε το ανανεωμένο i30. Παραμένουν οι τύποι αμαξωμάτων hatchback, fastback και wagon αλλά και η σπορ έκδοση N Line.

Hyundai i30 MY2024
Hyundai i30 MY2024
Hyundai i30 MY2024
Hyundai i30 MY2024
Hyundai i30 MY2024
Hyundai i30 MY2024

Το Hyundai i30 κυκλοφορεί από το 2007 με τα υφιστάμενα μοντέλα να διανύουν την 3η γενιά τους. Η εταιρεία παρουσίασε παρουσίασε προσφάτως την ανανεωμένη σειρά i30 με μικρές σχεδιαστικές αλλαγές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Οι τρεις τύποι αμαξώματος παραμένουν μαζί με τις σπορ εκδόσεις N Line.

Σε ότι αφορά στις σχεδιαστικές αλλαγές έχουν διαφοροποιηθεί μπροστά το μοτίβο της μάσκας, το ένθετο του προφυλακτήρα κάτω από την πινακίδα κυκλοφορίας και τα περιβλήματα των προβολέων ομίχλης. Στο πίσω μέρος, το χρωμιωμένο ένθετο του πίσω προφυλακτήρα στις εκδόσεις hatchback και wagon έχει πλέον πιο γωνιώδη εμφάνιση.

Hyundai i30 MY2024

Επίσης στα ανανεωμένα μοντέλα τα φώτα LED προσφέρονται σε όλες τις εκδόσεις ενώ νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Η σειρά θα εξυπηρετείται από συνολικά 12 χρώματα αμαξώματος εκ των οποίων τα επτά είναι καινούργια.

Στην καμπίνα έχουν γίνει αλλαγές στις επενδύσεις όπου θα διατίθενται τέσσερις επιλογές: υφασμάτινες, υφασμάτινες μαζί με δέρμα, πλήρες δέρμα και σουέτ με δέρμα.

Hyundai i30 MY2024

Κατά τα λοιπά έχουν ενισχυθεί περαιτέρω οι τομείς της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν στάνταρ έγχρωμη οθόνη LCD 4,2 ιντσών, τρεις θύρες φόρτισης USB τύπου-C εμπρός και πίσω, ενημερώσεις χαρτών Over-the-Air (OTA) και ψηφιακή οθόνη 10,25 ιντσών.

Στον τομέα των χαρακτηριστικών ασφαλείας, το πακέτο Hyundai Smart Sense περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: το σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) που βοηθά στον εντοπισμό και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων, το Lane Following Assist (LFA) που διατηρεί το όχημα στην λωρίδα κυκλοφορίας και το Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) που ειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις όταν το όχημα υπερβαίνει το όριο ταχύτητας.

Hyundai i30 MY2024

Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα διατίθεται το σύστημα Highway Driving Assist (HDA) που διατηρεί την απόσταση του οχήματος από το μπροστινό, προσαρμόζοντας αυτόματα την ταχύτητα.

Τέλος στον τομέα της άνεσης έχουν τοποθετηθεί φώτα LED στην καμπίνα και στο πορτμπαγκάζ που βελτιώνουν τον φωτισμό αλλά και αισθητήρες στάθμευσης εμπρός. Η παραγωγή των ανανεωμένων εκδόσεων της σειράς i30 θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της εταιρείας στο Nosovice της Τσεχίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network