Ναι, είναι αλήθεια: To Hyundai Ioniq 5 Robotaxi πήρε δίπλωμα οδήγησης

Το Hyundai Ioniq 5 Robotaxi πέρασε τις εξετάσεις για το δίπλωμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους με περιορισμένες δυνατότητες οδήγησης.

Hyundai Ioniq 5 Robotaxi δίπλωμα οδήγησης

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα video κοινωνικού χαρακτήρα που δείχνει το αμιγώς ηλεκτρικό, αυτόνομο Hyundai Ioniq 5 Robotaxi να ολοκληρώνει με επιτυχία μια διαδικασία παρόμοια με τις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης στις ΗΠΑ και να γίνεται όχημα για μια τυφλή γυναίκα.


Το Robotaxi ολοκλήρωσε με επιτυχία και "πέρασε" την εξέταση νέου οδηγού με βάση τους όρους που αυτή γίνεται στο Las Vegas καθώς ολοκλήρωσε τις δοκιμασίες με την εξεταστή να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, δίπλα από μια άδεια θέση οδηγού.

Hyundai Ioniq 5 Robotaxi δίπλωμα οδήγησης

Οι δοκιμασίες περιλαμβάνουν οδήγηση σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και χώρους αλλά και  σε δημόσιο δρόμο και μαλιστα στην κίνηση του Las Vegas. Το επίτευγμα υπογραμμίζει την αξιοπιστία του Ioniq 5 robotaxi καθώς και την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων, αναδεικνύοντας τη δυνατότητά του να παρέχει με ασφάλεια ελευθερία μετακίνησης σε όλους. 

Hyundai Ioniq 5 Robotaxi δίπλωμα οδήγησης

Το μικρό φιλμ αφορά την Pearl Outlaw, μια Αμερικανίδαα με προβλήματα όρασης και της μητέρας της, Ruth. Η Pearl αντιμετωπίζει περιορισμούς στην κινητικότητα λόγω της πάθησής της, που ονομάζεται Retinitis Pigmentosa, η οποία την εμποδίζει να αποκτήσει άδεια οδήγησης - ένα βασικό σύμβολο ανεξαρτησίας και ελευθερίας για πολλούς ανθρώπους. 

Hyundai Ioniq 5 Robotaxi

Η ιστορία της Pearl αναδεικνύει τις καθημερινές προκλήσεις κινητικότητας για τα άτομα με σωματική αναπηρία, τονίζοντας τη σημασία της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης για την παροχή ανεξαρτησίας. Το Ioniq 5 Robotaxi υπόσχεται να εκπληρώσει το όνειρό της για ανεξάρτητη κινητικότητα, προσφέροντας παράλληλα την ελευθερία να εξερευνήσει χωρίς εξάρτηση από άλλους. 

Hyundai Ioniq 5 Robotaxi δίπλωμα οδήγησης

"Είμαι πιστοποιημένη εξεταστής οδήγησης της DMV με 25 χρόνια εμπειρίας. Σε αυτό το διάστημα, έχω κόψει χιλιάδες και χιλιάδες μαθητές προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας", δήλωσε η Kandice Jones, η εξεταστής που βρέθηκε στο Ioniq 5 Robotaxi. "Είναι τα ίδια κριτήρια - ακριβώς όπως η εξέταση ενός ανθρώπου. Παρακολουθούμε την

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

ταχύτητα και τις αλλαγές λωρίδας. Θα βαθμολογήσω τους ελιγμούς, το πλήρες σταμάτημα, τις αριστερές στροφές, τη διατήρηση της λωρίδας και φυσικά τον χρόνο αντίδρασης". 

Στη δοκιμασία οδήγησης, που διεξήχθη από τον έμπειρο επαγγελματία εξεταστή, το Hyundai Ioniq 5 Robotaxi διακρίθηκε, εντυπωσιάζοντας με τον έλεγχο της ταχύτητας, τις αλλαγές λωρίδας και τους ελιγμούς, την ικανότητά του να σταματά με ακρίβεια σε πινακίδα στοπ, να εκτελεί αριστερές στροφές και τον χρόνο αντίδρασής του σε εξελισσόμενους κινδύνους. 

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network