Aνανεωμένο Hyundai Ioniq 5: Τι έχει αλλάξει και η έκδοση N Line

Ένα από τα αυτοκίνητα που καθορίζει την νέα εποχή της Hyundai ανανεώθηκε και έγινε καλύτερο σε πολλούς τομείς ενώ πλέον υπάρχει και μια η νέα έκδοση N Line.

Ηyundai Ιoniq 5 N Line
Ηyundai Ιoniq 5 N Line
Ηyundai Ιoniq 5 N Line
Ηyundai Ιoniq 5 N Line
Ηyundai Ιoniq 5 N Line
Ηyundai Ιoniq 5 N Line

Η Hyundai ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία ενός βελτιωμένου IONIQ 5 και του νέου IONIQ 5 N Line. Το αναβαθμισμένο IONIQ 5 διαθέτει πλέον αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας, η οποία αυξάνεται από 77,4 kWh σε 84,0 kWh, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει την αυτονομία.

Οι εξωτερικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Ως αποτέλεσμα, το μήκος του IONIQ 5 αυξήθηκε κατά 20 mm στα 4.655 mm, ενώ οι υπόλοιπες εξωτερικές διαστάσεις - πλάτος 1.890 mm, ύψος 1.605 mm και μεταξόνιο 3.000 mm - παραμένουν αμετάβλητες.

Ηyundai Ιoniq 5 N Line

Για την περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής εμφάνισης του IONIQ 5 και τη βελτίωση της αεροδυναμικής του απόδοσης, η πίσω αεροτομή έχει επεκταθεί κατά 50 mm, ενώ το όχημα διαθέτει πλέον νέες αεροδυναμικές ζάντες.

Αλλαγές και στην καμπίνα

Το εσωτερικό του οχήματος προσφέρει βελτιωμένη χρηστικότητα και ευκολία, διατηρώντας παράλληλα έναν άνετο χώρο διαβίωσης. Στην κεντρική κονσόλα, το πάνω μέρος της Universal Island διαθέτει τώρα ένα φυσικό κουμπί που μπορεί να χειρίζεται συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, όπως τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα της πρώτης σειράς, το θερμαινόμενο τιμόνι και τη λειτουργία υποβοήθησης στάθμευσης. Επίσης η ασύρματη φόρτιση smartphone έχει μεταφερθεί από το κάτω μέρος στο πάνω μέρος, βελτιώνοντας σημαντικά τη χρηστικότητα.

Ηyundai Ιoniq 5 N Line

Επιπλέον, έχει εφαρμοστεί ένας νέος σχεδιασμός τιμονιού με διαδραστικές φωτεινές ενδείξεις εικονοστοιχείων και έχει βελτιωθεί η διάταξη των χειριστηρίων infotainment και κλιματισμού για να βελτιωθεί η ευκολία λειτουργίας.

Για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας κινητής τηλεφωνίας και της ευκολίας για τους χρήστες, η εταιρεία έχει εφαρμόσει ένα σύστημα infotainment επόμενης γενιάς που ονομάζεται Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). Το όχημα είναι επίσης εξοπλισμένο με ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού Over-The-Air (OTA), ώστε να διασφαλίζεται ότι τα κύρια ηλεκτρονικά χειριστήρια του οχήματος παραμένουν ενημερωμένα.

Ηyundai Ιoniq 5 N Line

Παράλληλα, η Hyundai Motor εισήγαγε πολλά νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ευκολίας προς όφελος των οδηγών. Αυτά περιλαμβάνουν το τιμόνι με ανίχνευση χεριών (HOD), το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας 2, το σύστημα απομακρυσμένης έξυπνης υποβοήθησης στάθμευσης 2 (RSPA 2) και το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης στο παρκάρισμα προς τα εμπρός/πλάγια/αντίστροφα (PCA-F/S/R). 

Επίσης πλέον υπάρχουν και συστήματα όπως το Ευφυές Σύστημα Εμπρόσθιου Φωτισμού (IFS), το Ψηφιακό Κλειδί 2, η Ενσωματωμένη Κάμερα 2 και η απομακρυσμένη αναδίπλωση των καθισμάτων της δεύτερης σειράς.

Ηyundai Ιoniq 5 N Line

Η ακαμψία του αμαξώματος του οχήματος έχει ενισχυθεί για να μειωθεί ο θόρυβος από ήχους χαμηλής συχνότητας και ο έλεγχος του θορύβου του κινητήρα έχει βελτιστοποιηθεί. Υπάρχει και πρόσθετη ηχομόνωση για τον πίσω κινητήρα .

Όσον αφορά την ασφάλεια, το αμάξωμα, οι μπροστινές και πίσω πόρτες και τα τμήματα της κολόνας B έχουν ενισχυθεί για να βελτιωθεί η προστασία από πλευρικές συγκρούσεις. 

IONIQ 5 N Line

Στη γκάμα προστίθεται επίσης το IONIQ 5 N Line, μια σπορ έκδοση που θα τοποθετηθεί μεταξύ του αναβαθμισμένου βασικού μοντέλου και του IONIQ 5 N. 

Το IONIQ 5 N Line διαθέτει μια πιο επιθετική, σπορ σχεδίαση εμπρός και πίσω με μοναδικούς προφυλακτήρες, κομψά πλαϊνά μαρσπιέ και ένα σετ αποκλειστικών ζαντών αλουμινίου 20 ιντσών, για να τονιστεί η σπορ εμφάνιση του μοντέλου.

Ηyundai Ιoniq 5 N Line

Η καμπίνα διαθέτει επίσης αποκλειστική σχεδίαση N Line με αποκλειστικό τιμόνι και ταμπλό N Line, αποκλειστικά μεταλλικά πεντάλ N Line, μαύρο ουρανό, ειδικά σπορ καθίσματα με το λογότυπο N, κόκκινες ραφές αντίθεσης και δύο επιλογές κάλυψης καθισμάτων, δημιουργώντας ένα καθηλωτικό, δυναμικό περιβάλλον οδήγησης.

Το βελτιωμένο IONIQ 5 και το νέο IONIQ 5 N Line αναμένεται στην Ευρώπη μέσα στο 2024.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network