Στην Ελλάδα οι νέες Mercedes GLB-τιμές και εκδόσεις

Πρεμιέρα στην ελληνική αγορά για τη νέα Mercedes GLB που παραμένει εξόχως ευρύχωρη με περισσότερες επιλογές σε υβριδική τεχνολογία και αναβαθμισμένο εξοπλισμό.

Mercedes GLB

Ήρθε στην ελληνική αγορά η νέα σειρά GLB με βελτιωμένο εξοπλισμό, ανανεωμένη σχεδίαση, περισσότερα συστήματα ADAS και το νέας εσοδείας σύστημα MBUX. Παράλληλα, όλοι οι βενζινοκινητήρες είναι εξηλεκτρισμένοι με υβριδικά συστήματα 48 V.

Ειδικότερα, η νέα σειρά εξυπηρετείται από τέσσερις επιλογές βενζινοκινητήρων και τρεις επιλογές πετρελαιοκινητήρων. Η γκάμα περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT επτά ή οκτώ ταχυτήτων. Οι δύο βενζινοκινητήρες υψηλότερης απόδοσης διατίθενται με το μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Όλοι οι κινητήρες βενζίνης διαθέτουν επιπλέον ισχύ 10 kW από το ήπια υβριδικό σύστημα όπου στιγμιαία υποστηρίζει την άμεση εκκίνηση και χρησιμοποιούνται για ταχύτερη επιτάχυνση μέσω της λειτουργίας ενίσχυσης.

Mercedes GLB

Η μίζα-δυναμό εξασφαλίζει επίσης περισσότερη άνεση: εκτός από την εκκίνηση του κινητήρα με χαμηλά επίπεδα κραδασμών και θορύβου, επιτρέπει την οδήγηση με σταθερή ταχύτητα με απενεργοποιημένο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Επιπλέον, ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση και την επιτάχυνση και τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 Volt και την μπαταρία 48 Volt με ηλεκτρική ενέργεια.

Διαβάστε Επίσης

Η βασική έκδοση GLB 200 διαθέτει έναν κινητήρα 1.33 κ.εκ. με ισχύ 163 ίππων. Οι δύο επόμενες εκδόσεις GLB 220 και GLB 250 συνοδεύονται από σύστημα τετρακίνησης 4MATIC και έχουν δίλιτρους κινητήρες απόδοσης 190 και 224 ίππων, αντίστοιχα.

Τετρακίνητη είναι και η κορυφαία έκδοση GLB 35 AMG με επίσης δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 306 ίππων.

Σε diesel υπάρχουν τρεις εκδόσεις (GLB 200d – GLB 200d 4MATIC – GLB 220d 4MATIC) με δίλιτρο κινητήρα και αποδόσεις 150 ή 190 ίππων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας diesel εφοδιάζεται με υπερπλήρωση ενός σταδίου με μεταβλητή γεωμετρία στροβίλου.

Mercedes GLB

Η κυλινδροκεφαλή και ο στροφαλοθάλαμος έχουν κατασκευαστεί από ελαφρύ κράμα αλουμινίου ενώ υπάρχει και επίστρωση NANOSLIDE που μειώνει την τριβή ανάμεσα στο τοίχωμα του κυλίνδρου και το χαλύβδινο έμβολο, με αποτέλεσμα να μειώνονται η κατανάλωση και οι εκπομπές.

Τεχνολογίες υποβοήθησης

Ενισχυμένο το συγκεκριμένο πακέτο τεχνολογίας. Μεταξύ άλλων θα βρείτε, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης και το αναβαθμισμένο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης που επιτρέπει πιο άνετο έλεγχο του συστήματος υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας.

Η επόμενη γενιά του συστήματος υποβοήθησης παρκαρίσματος υποστηρίζει επίσης τη στάθμευση τη βοήθεια κάμερας που προβάλλει 360 μοίρες. Για πρώτη φορά, η GLB προσφέρει επίσης την υποβοήθηση ελιγμών ρυμουλκούμενου με την όπισθεν και πάλι με την υποστήριξη κάμερας.

Προϋπόθεση είναι να έχει τοποθετηθεί στο όχημα ο κοτσαδόρος με σύστημα σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου ESP σε συνδυασμό με το σύστημα στάθμευσης με την κάμερα.

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα υποβοήθησης μεγάλης σκάλας φωτισμού, η κάμερα οπισθοπορείας και οι εμπρός προβολείς LED.

Mercedes GLB

Νέα γενιά infontainment MBUX

Η νέα σειρά GLB διαθέτει το τελευταίας γενιάς MBUX με νέες απεικόνισεις και λειτουργίες. Πλέον προσφέρονται περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης μαζί με την επιλογή 10 χρωμάτων ατμοσφαιρικού φωτισμού.

Η φωνητική υποβοήθηση περιλαμβάνει στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης καθώς προσφέρει περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και εκμάθησης χάρη σε online υπηρεσίες που μπορούν να ενεργοποιηθούν από την εφαρμογή Mercedes me.

Το περιβάλλον στην καμπίνα είναι πλήρως ψηφιακό. Οι βασικές εκδόσεις περιλαμβάνουν μια οθόνη οργάνων 7 ιντσών και μια οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών, ενώ με το πακέτο advantage είναι διαθέσιμες δύο ευρείες οθόνες 10,25 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό.

Διαβάστε Επίσης

Το πολυλειτουργικό τιμόνι είναι δερμάτινο ενώ κατόπιν παραγγελίας διατίθεται με επένδυση από συνθετικό δέρμα ARTICO. Επιπλέον, για πρώτη φορά διατίθεται ένα θερμαινόμενο τιμόνι για τους τύπους εξοπλισμού AMG Line.

Τέλος, εξωτερικά δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι νέας σχεδίασης με εμφανές προστατευτικό του υποδαπέδου που παραπέμπει σε offroad μοντέλα, ενώ η επένδυση ψυγείου SUV με τέσσερις οριζόντιες γρίλιες και κεντρικό αστέρι Mercedes εντείνει αυτήν την εντύπωση.

Οι νέοι εντυπωσιακοί προβολείς και τα εξ' ολοκλήρου LED πίσω φώτα αναβαθμίζουν την εμφάνιση, ενώ η γκάμα επιλογών έχει πλέον εμπλουτιστεί με τέσσερα επιπλέον σχέδια ζαντών και το νέο μεταλλικό χρώμα βαφής Spectral Blue.

Mercedes GLB

Στον βασικό εξοπλισμό της νέας GLB περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σχεδίασης πέντε ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο. Ωστόσο, η GLB μπορεί επίσης να διαμορφωθεί με ζάντες από 18 έως 20 ιντσών.

Η βασική έκδοση βενζίνης GLB 200 κοστίζει 51.700€. Ακολουθεί η GLB 220 4MATIC με 56.500€ και η GLB 250 4MATIC με 60.600€. Η δε κορυφαία έκδοση βενζίνης Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC ανεβαίνει στα 73.800€.

Η entry level έκδοση diesel GLB 200d ξεκινά από τα 61.600€. Η ίδια έκδοση με τετρακίνηση (4MATIC) κοστίζει 63.950€ ενώ η GLB 220d 4MATIC τιμάται στα 67.400€.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network