Παρουσιάστηκε το ανανεωμένο VW Golf και με ισχυρότερες εκδόσεις PHEV

Χρυσό Ιωβηλαίο για το VW Golf με το πρόσφατο update της 8ης γενιάς του να διαθέτει πλέον ένα πιο έξυπνο και λειτουργικό σύστημα infontainment. Ενδιαφέρον έχουν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις GTE με δυνατότητα ταχυφόρτισης που είναι πιο ισχυρές και επιτυγχάνουν καλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Volkswagen Golf GTE

Πενήντα χρόνια παραγωγής VW Golf εφέτος με περισσότερα από 37 εκατ. αντίτυπα να έχουν κυκλοφορήσει στους διεθνείς δρόμους. Με έναν μικρό υπολογισμό/επιμερισμό αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα πωλούνταν περισσότερα από 2.000 Golf.

Σίγουρα η Volkswagen έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας σε ότι αφορά μοντέλα best seller διότι δεν είναι μόνο το Golf που έχει γράψει ιστορία αλλά και ο "σκαραβαίος και το Polo.

Για την ανανεωμένη γενιά Golf αλλά και για το επόμενο Golf GΤi (τεχνολογίας ID) τα έχουμε πει σε προηγούμενα επεισόδια. Σήμερα θα σκιαγραφήσουμε τη νέα plug-in υβριδική τεχνολογία που ενσωματώνεται στα στοιχεία της πρόσφατης ανανέωσης του Golf.

Η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση συνεχίζει με το όνομα GTE και θα διατίθεται με το γνώριμο θαλασσί χρώμα σε αντίθεση με την έκδοση GΤi που έχει ως χαρακτηριστικό χρώμα το κόκκινο.

Volkswagen Golf Heritage

Τα Golf GTE νέας εσοδείας διαθέτουν πολλά από τα σπορτίβ στοιχεία των εκδόσεων GΤi όπως καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη, εσωτερικό φωτισμό με 30 αποχρώσεις χρωμάτων, Climatronic τριών ζωνών αλλά και το νέο σύστημα infontainment που ονομάζεται MIB4 και έχει ενσωματωθεί σε όλα τα Golf.

Διαβάστε Επίσης

Εξωτερικά όλα τα μοντέλα Golf έχουν πλέον ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες αλλά και μια φωτεινή μπάρα κατά τον εγκάρσιο άξονα της πρόσοψης που ενώνει τα δύο εμπρός φωτιστικά σώματα LED – κατά τα πρότυπα των ηλεκτρικών μοντέλων της σειράς ID.

Επίσης, έχουν επιστρέψει και οι ζάντες με το κλασικό σχέδιο Teledial. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται το σύστημα φωτισμού IQ.LIGHT LED matrix αλλά και η διχρωμία – με μαύρη οροφή.

Volkswagen Golf GTE

Στο εσωτερικό υπάρχει μια νέα κεντρική οθόνη αφής που ξεκινά από τις 10,4 ίντσες και στην περίπτωση της έκδοσης GTE είναι στις 12,9 ίντσες που τροφοδοτείται από έναν ταχύτερο επεξεργαστή. Το μενού διαθέτει νέα δομή που καθιστά τη λειτουργία του απλούστερη, ενώ τα ρυθμιστικά χειριστήρια αφής που ελέγχουν τη θερμοκρασία της καμπίνας επιτέλους φωτίζονται.

Infontainment με τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT και φωνητική βοηθό

Από την άλλη, το νέο σύστημα infotainment MIB4 διαθέτει το ChatGPT ενσωματωμένο στη φωνητική βοηθό IDA. Μεταξύ άλλων η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της ψυχαγωγίας, της πλοήγησης και του κλιματισμού ή για την απάντηση σε ερωτήσεις γενικού ενδιαφέροντος.

Σε μελλοντικές ενημερώσεις του συστήματος η εφαρμογή θα μπορεί να έχει περισσότερες λειτουργίες. Η εταιρεία θα ενσωματώσει το ChatGPT και σε άλλα μοντέλα της από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Volkswagen Golf GTE

Η νέα plug-in υβριδική τεχνολογία που έχει ενσωματωθεί στα ανανεωμένα Golf eHybrid και GTE προσφέρει αυξημένη ισχύ και μεγαλύτερη αυτονομία για αμιγώς ηλεκτρική χρήση που προσεγγίζει τα 100 χλμ.

Διαβάστε Επίσης

Παράλληλα, η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να υποστηρίξει πλέον ταχυφόρτιση DC 50kW. Μάλιστα και σε φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος έχει ανέβει η ισχύς στα 11 kW καθώς στο προηγούμενο GTE, το σύστημα μπορούσε να φορτιστεί με μόλις 3,6 kW.

Volkswagen Golf GTE

Στην περίπτωση της έκδοσης eHybrid η απόδοση είναι στους 204 ίππους ενώ στην κορυφαία επαναφρτιζόμενη έκδοση GTE ανεβαίνει στους 272 ίππους – το προηγούμενο GTE απέδιδε 245 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις το κιβώτιο είναι το αυτόματο eDSG 6.

Τέλος, τα ανανεωμένα Golf θα κυκλοφορήσουν επίσης σε εκδόσεις βενζίνης με ή χωρίς ήπια υβριδικό σύστημα στα 1,5 λίτρα με 115 ή 150 ίππους, σε δίλιτρα με 204 ίππους (έκδοση 4Motion) ή 265 ίππους (έκδοση GΤi) και σε δίλιτρα diesel με 115 ή 150 ίππους, επίσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network