Γιατί η VW καταργεί την έκδοση Cabrio του T-Roc

H νέα γένια του γερμανικού SUV αναμένεται τον επόμενο χρόνο και όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρείας, η ανοιχτή έκδοση δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα.

VW T-Roc Cabriolet

Η ιδέα των ανοιχτών SUV δεν είναι νέα, όμως η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν κατάφερε να εμπεδωθεί στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού. Η εμπορική άνθηση των SUV, αποτέλεσε την αιτία πίσω από την απόφαση των κατασκευαστών να παρουσιάσουν μια εκδοχή τους σε κάθε πιθανή κατηγορία της αγοράς. Ακόμη και σε κάτι που θεωρητικά, αποτελεί αντίφαση. Ένα cabrio SUV. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του VW T-Roc Cabrio.

Διαβάστε Επίσης

Όπως έγινε γνωστό στο περιθώριο της έκθεσης CES 2024 στο Λας Βέγκας, η νέα γενιά του T-Roc που θα παρουσιαστεί τον επόμενο χρόνο, δεν θα διαθέτει ανοιχτή έκδοση, απόφαση που συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των διαθέσιμων soft top στην ευρωπαϊκή αγορά. Αιτία όπως ίσως μπορείς να φανταστείς, η χαμηλή εμπορική του απήχηση.

VW T-Roc Cabriolet

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στο πάτωμα MBQ Evo, όπως θα συμβαίνει και με το ανανεωμένο Golf, καθώς και τα νέα Passat και Tiguan. Μάλιστα θα είναι το τελευταίο T-Roc με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής ανάπτυξης της μάρκας VW, Kai Grunitz, στους εκπροσώπους του τύπου στη CES.

Ta cabrio δεν πουλάνε

Σε αντίθεση με την ανοιχτή του έκδοση, το T-Roc είναι ένα αρκετά δημοφιλές μοντέλο, καθώς την χρονιά που πέρασε βρέθηκε στην τρίτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη (11μηνο), με 191.015 ταξινομήσεις. Την ίδια περίοδο, το T-Roc Cabriolet είχε πωλήσεις 11.693 και ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις cabrio στην Ευρώπη μετά το Mini. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πλασματική εικόνα, καθώς οι επιλογές για κάποιον που θέλει ανοιχτό αυτοκίνητο είναι ελάχιστες.

VW T-Roc Cabriolet

Ο Grunitz είναι σαφής. "Υπάρχει μόνο μια πραγματικά μικρή ομάδα πελατών για τα cabrio”. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η συγκεκριμένη κατηγορία δεν πουλάει πια και είναι ασύμφορο για μια εταιρεία να διατηρεί στη γκάμα της τέτοια έκδοση. Και μπορεί να μην ήμασταν φαν του συγκεκριμένου μοντέλου, όμως η κατάργηση μιας ανοιχτής έκδοσης δεν είναι ποτέ μια καλή είδηση.

Και μιας και μιλάμε για κακές ειδήσεις, κρατήσαμε και μια για το τέλος. Σε αντίθεση με ότι ίσως θα περίμενε κανείς μετά την έντονη κριτική που έχει δεχτεί, η VW αναμένεται να καταργήσει και τα φυσικά χειριστήρια για λειτουργίες όπως ο κλιματισμός στο νέο T-Roc και να ενσωματώσει τη λειτουργία του σε μια οθόνη αφής 12,9 ιντσών που θα βρίσκεται στη μέση του ταμπλό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network