Bosch: Κινητήρας υδρογόνου για επιβατικά οχήματα έως το τέλος του έτους

Η Bosch ανακοίνωσε πως μέσα στο 2024 θα παρουσιάσει έναν θερμικό κινητήρα που θα καίει υδρογόνο καύσιμο και θα βοηθά στη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Bosch Κινητήρας υδρογόνου CES2024

Η Bosch είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές αυτοκινήτων στον κόσμο, και στην πρόσφατη CES 2024 ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που καίει υδρογόνο καύσιμο αργότερα μέσα στη χρονιά. Το υδρογόνο είναι ένα πεδίο δράσης για αρκετές εταιρείες με πιο ενεργή από όλες την Toyota φυσικά. 

Διαβάστε Επίσης

Ο κινητήρας της Bosch θα βασίζεται σε έναν υπάρχοντα κινητήρα diesel και θα χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία που ονομάζεται ψεκασμός νερού για να μειώσει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου.

Bosch Κινητήρας υδρογόνου CES2024

Η Bosch πιστεύει ότι η τεχνολογία υδρογόνου μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση σε βιώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς το καύσιμο υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Bosch Κινητήρας υδρογόνου CES2024

Ο κινητήρας υδρογόνου της Bosch θα είναι κατάλληλος για χρήση σε επιβατικά οχήματα, καθώς η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή σε κλίμακα κυψελών καυσίμου υδρογόνου για βαρέα οχήματα.

Θεωρείται δε, πως θα έχει παρόμοιες επιδόσεις με έναν συμβατικό κινητήρα diesel, αλλά χωρίς την ίδια βλαβερή επιρροή στο περιβάλλον.
Η Bosch δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναπτύσσει κινητήρες υδρογόνου για επιβατικά οχήματα. Η Toyota, η Alpine και η Porsche έχουν επίσης ανακοινώσει σχέδια για την ανάπτυξη τέτοιων κινητήρων.

Bosch Κινητήρας υδρογόνου CES2024

Η Bosch επικεντρώνεται επίσης σε νέες τεχνολογίες για ηλεκτρικά οχήματα. Μία από αυτές, ένα σύστημα ελέγχου της υγείας των οχημάτων που σχετίζεται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανακοινώθηκε επίσης στη CES.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να αναλύει τα δεδομένα της μπαταρίας και να προσδιορίζει την κατάσταση της μπαταρίας, και σύμφωνα με την Bosch έχει τη δυνατότητα να παρατείνει τη διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας έως και 20%.

Bosch Κινητήρας υδρογόνου CES2024

Τα σχέδια της Bosch για την ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου και τεχνολογιών για ηλεκτρικά οχήματα είναι σημαντικά για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρεία είναι ένας από τους ηγέτες στον τομέα της τεχνολογίας αυτοκινήτου και τα προϊόντα και οι λύσεις της έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network