Το Honda CR-V θα κίνειται και με υδρογόνο από το 2024

Η Honda κάνει δυναμική είσοδο στην τεχνολογία του καυσίμου υδρογόνου με τις νέας γενιάς κυψέλες που παρουσίασε και θα τις τοποθετήσει στο Honda CR-V

Honda CR-V

Στο τρένο της τεχνολογίας καυσίμου υδρογόνου ανεβαίνει η Honda μετά την παρουσίαση μιας μονάδας με νέας γενιάς κυψέλες υδρογόνου, η οποία μάλιστα θα τοποθετηθεί από το 2024 στο Honda CR-V

Honda Κυψέλες καυσίμου υδρογόνου

Η Honda παρουσίασε τις πρωτότυπες, ακόμη κυψέλες καυσίμου υδρογόνου σε εμπορική έκθεση στις Βρυξέλλες και υποσχέθηκε πως η νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί θα βρει εφαρμογές σε ένα ευρύ φάσμα οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, των επαγγελματικών οχημάτων και των μηχανημάτων για έργα.

Honda Κυψέλες καυσίμου υδρογόνου

Ο Ingo Nyhues, αναπληρωτής γενικός διευθυντής επιχειρηματικού σχεδιασμού και ανάπτυξης του ευρωπαϊκού τμήματος της Honda, εξέφρασε την πεποίθησή του για την αυξανόμενη ζήτηση της τεχνολογίας υδρογόνου, δηλώνοντας: "Πιστεύουμε ότι η ζήτηση για την τεχνολογία αυτή θα φτάσει σύντομα στην κρίσιμη μάζα που απαιτείται για την πλήρη εμπορική της ανάπτυξη".

Διαβάστε Επίσης

Αν και η Honda δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα κίνησης υδρογόνου επόμενης γενιάς, η εταιρεία το περιέγραψε ως μια ευέλικτη μονάδα με συμπαγείς διαστάσεις, ισχυρή απόδοση, εξαιρετική αντοχή και δυνατότητες γρήγορης εκκίνησης, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας.

Honda Κυψέλες καυσίμου υδρογόνου

Προς το παρόν, όσο τουλάχιστον μπορεί να θεωρηθεί παρόν το 2024, την νέα αυτή μονάδα θα την δούμε στο Honda CR-V που θα κυκλοφορεί στις αγορές της Αμερικής και της Ιαπωνίας. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την μαζικοποίηση του υδρογόνου με το οποίο μέχρι τώρα ασχολείται πολύ ενεργά μια περιορισμένη ακόμη, ομάδα αυτοκινητοβιομηχανιών, προεξέχουσας της Toyota και με τις BMW και Renault/Alpine να ακολουθούν. 

Οι μηχανικοί της Honda συνεργάζονται επίσης με την Isuzu για την ανάπτυξη πρωτοτύπων για βαρέα επαγγελματικά οχήματα. Οι δοκιμές έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέχρι τον Μάρτιο του 2024, με στόχο την παραγωγή ενός μοντέλου έτοιμου για την αγορά μέχρι το 2027.

Honda CR-V

Πέρα από τις μεταφορές, η Honda οραματίζεται την τεχνολογία υδρογόνου της ως εφεδρική πηγή ενέργειας για διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων δεδομένων, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη και βιώσιμη παραγωγή ενέργειας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network