Tesla Cybertruck: Διέρρευσε mail του Musk για την ποιότητα κατασκευής

Ακούγονται πολλά -και όχι τόσο καλά- για το Tesla Cybertruck αλλά υπάρχει και αυτό το mail του Elon Musk προς επικεφαλής κατασκευής της Tesla που εξηγεί το ζητούμενο στην κατασκευή

Tesla Cybertruck

Ένα mail του Elon Musk που διέρρευσε πρόσφατα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα κατασκευής του Tesla Cybertruck και την παραγωγή του. Το εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας φαίνεται να ξενυχτάει για να τελειοποιήσει το Cybertruck πριν κυκλοφορήσει. 

To mail του Musk: Αν μπορεί η Lego, μπορούμε και εμείς

"Λόγω της φύσης του Cybertruck, το οποίο είναι κατασκευασμένο από λαμπερό μέταλλο με πολλές γωνίες, οποιαδήποτε διαστατική απόκλιση φαίνεται χάλια", έγραψε ο Elon Musk σε ένα εσωτερικό email προς τους υπαλλήλους. 

"Όλα τα εξαρτήματα για αυτό το όχημα, είτε δικά μας είτε από προμηθευτές, πρέπει να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται με ακρίβεια κάτω των 10 micron

Το mail του Elon Musk για την κατασκευή του Cybertruck
Το mail του Elon Musk για την κατασκευή του Cybertruck

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι διαστάσεις των εξαρτημάτων πρέπει να είναι με ακρίβεια τρίτου δεκαδικού ψηφίου σε χιλιοστά και οι ανοχές πρέπει να καθορίζονται σε μονοψήφιο αριθμό micron. Εάν τα LEGO και τα κουτάκια αναψυκτικών, τα οποία είναι πολύ χαμηλού κόστους, μπορούν να το κάνουν αυτό, μπορούμε και εμείς. 

Η ακρίβεια προϋποθέτει τελειομανία", κλείνει το mail του Musk. 

Δύσκολη η παραγωγή λόγω αμαξώματος

Η δομή του Cybertruck και το μοναδικό σχήμα του αμαξώματος πιθανόν να καθιστούν την παραγωγή λίγο δύσκολη για την Tesla. Τον Μάιο του 2023, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δημοσίευσε αναφορές σχετικά με εσωτερικά έγγραφα της Tesla, ορισμένα από τα οποία παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα πρωτότυπα του Cybertruck και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η εταιρεία καθώς καταλάβαινε τη διαδικασία μαζικής παραγωγής του ηλεκτρικού pick up.

Tesla Cybertruck

Μία από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Tesla με τα πρωτότυπα  Cybertruck ήταν η στεγανοποίηση του αμαξώματος και -κατ' επέκταση - τα επίπεδα θορύβου. Τα εσωτερικά έγγραφα που διέρρευσαν αποκάλυψαν ότι η Tesla έπρεπε να βάλει ανθρώπινο χέρι στην διαδικασία Η Tesla ανέφερε στα έγγραφα ότι "υπάρχει ένας αριθμός περιοχών που δεν έχουμε σαφή πορεία για την στεγανοποίηση" για την έκδοση παραγωγής του Cybertruck. 

Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας στεγανοποίησης του Cybertruck, η καμπίνα του αμιγώς ηλεκτρικού pickup έχει πρόβλημα με τα επίπεδα θορύβου. Στην έκθεσή τους σχετικά με το ζήτημα, οι μηχανικοί σημείωσαν ότι τα πρωτότυπα ήταν σημαντικά πιο θορυβώδη από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί κατά τη φάση του σχεδιασμού. Οι δοκιμαστές είχαν εντοπίσει τουλάχιστον 21 πιθανές διαρροές θορύβου στο αμάξωμα του Cybertruck.

Με τις εμφανίσεις πολλαπλών Cybertrucks που βγαίνουν από το Tesla Giga Texas τον τελευταίο καιρό, φαίνεται ότι ο κατασκευαστής EV έχει λύσει τις περισσότερες από τις προκλήσεις παραγωγής του pickup truck. Το πρόσφατο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Elon Musk υποδηλώνει ότι η Tesla εργάζεται τώρα για τη βελτίωση της διαδικασίας παραγωγής του Cybertruck. 

Η Tesla αναμένεται να διοργανώσει μια εκδήλωση για το Cybertruck μέχρι το τέλος του 2023. Όπως οι παραδόσεις του Model Y κατά τη διάρκεια του Cyber Rodeo, η εταιρεία ενδέχεται να παραδώσει κάποιες μονάδες Cybertruck κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network