Για ποιο λόγο η Geely παρουσίασε αυτόνομο drift

H Geely παρουσίασε ένα αυτοκίνητο να κάνει drift χωρίς οδηγό για να μας αποδείξει πως το νέο ψηφιακό σασί της είναι απολύτως ασφαλές.

Geely Αυτόνονομο Drift

Επειδή ξέρουμε πως δεν μπορείς να εμπιστευθείς ακόμη ένα 100% αυτόνομο όχημα να σε πάει στη δουλειά σου, πως θα σου φαινόταν η ιδέα να το εμπιστευθείς να κάνει ένα μεγαλοπρεπές drift με εσένα στην θέση στου οδηγού να προσποιείσαι πως το χειρίζεσαι;

Διαβάστε Επίσης

Η Geely Auto χρησιμοποίησε έναν αντίστοιχο τρόπο και μας δείχνει ότι το νέο ψηφιακό πλαίσιο τεχνητής νοημοσύνης της μπορεί όχι μόνο να λειτουργεί με ασφάλεια σε χιόνι και πάγο χωρίς οδηγό, αλλά και να πραγματοποιεί πλήρως αυτόνομα drift. 

Geely Galaxy E8

Η Geely Auto λειτουργεί ως η κύρια μάρκα αυτοκινήτων κάτω από την ευρύτερη ομπρέλα της Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd. Εκτός από τα δικά της επώνυμα EV, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία κατέχει μερίδια σε πολλές άλλες αξιοσημείωτες μάρκες με τις οποίες ασχολούμαστε συχνά τώρα πια, συμπεριλαμβανομένων των ZEEKR, Volvo, Lotus και Polestar. 

Geely Αυτόνονομο Drift

Με ένα ταλέντο στην προηγμένη τεχνολογία της αυτοκινητοβιομηχανίας και σχεδόν σαράντα χρόνια εμπειρίας στην κλιμακωτή κατασκευή, η Geely είναι ένα αξιοσημείωτο όνομα στο παγκόσμιο τοπίο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, διευρύνοντας τα όρια του τι σημαίνει κινητικότητα. 

Αυτό σημαίνει πως η Geely τείνει να κρατάει τα χαρτιά της κλειστά τα τελευταία χρόνια και συνήθως δεν είναι από αυτούς που επιδεικνύουν την τεχνολογία τους πολύ δημόσια. Λίγη εξωστρέφεια όμως δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και τώρα ο όμιλος παρουσιάζει το νέο ψηφιακό πλαίσιο AI, το οποίο σύντομα θα προσφέρει μια "ασφαλή εμπειρία κινητικότητας που υπερβαίνει τις προσδοκίες για τους mainstream χρήστες" σε επερχόμενα μοντέλα από υπο-μάρκες όπως η Lynk & Co και η Galaxy. 

Για να επιδείξει μερικές από τις δυνατότητες του νέου πλαισίου, η Geely βγήκε σε παγωμένους δρόμους και έκανε αυτόνομο drift, μια "παγκόσμια πρωτοτυπία", σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία. 

Και αν σου πέφτει ήδη πολύ "βαρύ" το να βλέπεις αυτοκίνητα να κινούνται μόνα τους στον δρόμο, πρόσεξε πως θα αντιδράσεις στο παρακάτω video που ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό πλαγιολισθαίνει όπως θα έκανε ο πιο ταλαντούχος οδηγός αγώνων σήμερα. 

Η Geely εξήγησε ότι στο νέο σασί ενσωματώνεται πολύ προηγμένη τεχνολογία για να εκτελεί τέτοιες επιθετικές τεχνικές οδήγησης, συμπεριλαμβανομένου ενός αλγορίθμου μεγάλου μοντέλου αντίληψης που ενισχύεται από δυνατότητες λογισμικού και υλικού, οι οποίες καταλήγουν σε ένα συνολικό σύστημα που μπορεί να αντιληφθεί και να προβλέψει την κατάσταση του οχήματος σε πραγματικό χρόνο. 

Επιπλέον, το σύστημα steer-by-wire του οχήματος λειτουργεί με ρυθμίσεις επιπέδου χιλιοστού του δευτερολέπτου που παρέχουν ακριβή έλεγχο της κατεύθυνσης της εκτροπής. 

Geely Αυτόνονομο Drift

Συνδυάζοντας το μεγάλο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, το ψηφιακό σασί και την τεχνολογία έξυπνης οδήγησης, η Geely μπορεί να παραδώσει μια νέα γενιά EV που όχι μόνο μπορεί να κάνει αυτόνομο drift, αλλά και να παρέχει στους επιβάτες υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network