Αυτόνομο Tesla Model 3 έπεσε σε λίμνη-Ποιος φταίει

Τελικά αυτό το Model 3 κατέληξε σε λίμνη, αφού μπερδεύτηκε σε πλυμμηρισμένο δρόμο και ο οδηγός ρέμβαζε

Tesla Model 3 έπεσε σε λίμνη

Ένας ιδιοκτήτης του Tesla Model 3 στο Mono City της Καλιφόρνια άφησε το Tesla Model 3 του να πέσει κατευθείαν μέσα σε πλημμυρικά νερά ενώ χρησιμοποιούσε το σύστημα αυτόνομης οδηγήσης Full Self Driving Beta και να καταλήξει σε λίμνη. Το κανάλι του YouTube Wham Baam Teslacam κατάφερε να αποκτήσει κάποια πλάνα.

Καμία αντίδραση οδηγού και οχήματος

Ο οδηγός, ο οποίος προσδιορίζεται μόνο ως Ryan, προφανώς είπε στο κανάλι ότι οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο έξω από το Mono City με περίπου 100 χλμ./ώρα όταν ενεργοποιήθηκε το FSD. Τότε ήταν που ο οδηγός είδε μια πινακίδα που προειδοποιούσε για πλημμύρες στο δρόμο μπροστά του, αλλά ούτε το αυτοκίνητο ούτε ο Ryan αντέδρασαν.

Διαβάστε Επίσης

Ο ίδιος δήλωσε στο κανάλι ότι υπάρχουν πολλές πινακίδες για πλημμύρες στην περιοχή, χωρίς συνήθως να υπάρχει νερό. Παρά το γεγονός ότι λίμνες στάσιμου νερού φαίνονται ξεκάθαρα εκατέρωθεν του οδοστρώματος και μπροστά από το Tesla που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, δεν γίνεται ποτέ τίποτα για να επιβραδυνθεί το αυτοκίνητο πριν πέσει στο νερό.

Δείτε στην αρχή του βίντεο πώς συνέβη -btw το video έχει πολλά πλάνα από γεγονότα που καταγράφουν οι κάμερες των Tesla και είναι ενδιαφέρον.


Μόλις το αυτοκίνητο πέσει στο νερό, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί (δεδομένων των συνθηκών) για να συνεχίσει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μόλις το Model 3 βρεθεί σε ένα κομμάτι στεγνού οδοστρώματος, η αλλαγή πρόσφυσης -μάλλον- μπερδεύει τους αισθητήρες. Γλιστράει προς τα αριστερά και ο Ryan δεν μπόρεσε να ανακτήσει τον έλεγχο πριν πέσει σε λιμνούλα με στάσιμα νερά. Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο έμεινε κολλημένο -περίπου το μισό αυτοκίνητο κάτω από το νερό.

Φταίει η Tesla και η τοπική αυτοδιοίκηση

Ο Ryan λέει στο κανάλι ότι σκοπεύει να μηνύσει την Tesla και την πόλη, αλλά δεν θα πάει καλά αυτό. Εξάλλου, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το FSD Beta -υποτίθεται ότι- είναι έτοιμοι να αναλάβουν τον έλεγχο του οχήματος σε μια στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι όταν το αυτοκίνητο δεν αναγνώρισε τον ξεκάθαρο κίνδυνο μπροστά του, ο Ryan θα έπρεπε να είχε αναλάβει τον έλεγχο του Model 3. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ευθύνη είναι ξεκάθαρα του οδηγού -άλλωστε αυτό υπογράφει για την χρήση του FSD Beta.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network