Διέρρευσαν φωτογραφίες του νέου μικρού SUV Fiat 600

Η Fiat δεν έκρυψε και πολύ καλά το νέο της μικρό SUV, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2023. Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για το Fiat 600

Fiat 500X

Οι εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι το επερχόμενο μικρό crossover / SUV της Fiat, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του έτους, θα χρησιμοποιεί πλατφόρμα Stellantis και θα ονομάζεται Fiat 600.

Τι βλέπουμε στις εικόνες

Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα "600" ευδιάκριτο στη μάσκα, το οποίο  και αντικατοπτρίζει την επιρροή από το νέο Fiat 500. Το συνολικό σχήμα είναι παρόμοιο με του μικρού crossover 500X (κεντρική φωτό), με κεκλιμένη πίσω γραμμή οροφής.

Οι κολόνες Α και το πεπλατυσμένο παρμπρίζ μοιάζουν με αυτά του νέου Jeep Avenger, το οποίο μαζί του θα μοιράζεται τη δεύτερη γενιά της πλατφόρμας e-CMP της Stellantis, η οποία χρησιμοποιείται για μικρά αυτοκίνητα και μερικά compact σε όλες τις μάρκες της Stellantis.

Διαβάστε Επίσης

Το Fiat 600 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Fiat σε πλατφόρμα Stellantis μετά τη συγχώνευση των ομίλων PSA Group και Fiat Chrysler που δημιούργησαν τον όμιλο το 2021. 

Το 600 αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται μέχρι το τέλος του έτους, με πιθανή παρουσίαση στις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πάντως εκπρόσωπος της Stellantis αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πότε ξαναχρησιμοποιήθηκε το όνομα "600"

Η Fiat έχει χρησιμοποιήσει το όνομα 600 για δύο σειρές μικρών αυτοκινήτων, που χρονολογούνται από τον αντικαταστάτη του Topolino με πίσω κινητήρα το 1955. Αυτή η έκδοση του 600 βρισκόταν στην παραγωγή μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960, με παραλλαγές που περιλάμβαναν το υπερ-μίνι βαν Multipla. Μια δεύτερη γενιά λανσαρίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ως μίνι αυτοκίνητο Seicento (ιταλικά για 600) και αργότερα μετονομάστηκε σε 600.

Διαβάστε Επίσης

Το Fiat 600 θα συναρμολογείται στην Πολωνία στο πρώην εργοστάσιο της FCA Tychy, μαζί με το Jeep Avenger, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και του οποίου οι παραδόσεις ξεκίνησαν τον Απρίλιο στην Ιταλία.

Και τι συστήματα κίνησης θα έχει το Fiat 600;

Η πλατφόρμα e-CMP υποστηρίζει βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Το Jeep Avenger πωλείται μόνο ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων προσφέρεται μόνο στην Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία. Το Fiat 600 αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο.

Διαβάστε Επίσης

Ένα μικρό crossover της Alfa Romeo στην ίδια πλατφόρμα θα παρουσιαστεί επίσης μέχρι το τέλος του 2023 και θα αρχίσει να πωλείται το 2024. Θα συναρμολογείται επίσης στο Tychy.

Η 600 είναι το πρώτο εντελώς νέο μοντέλο που παρουσιάζει η ιταλική μάρκα μετά το New 500, ένα πλήρως ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο το 2020. Ο Stellantis δήλωσε σε συνέδριο αναλυτών τον Φεβρουάριο ότι δύο ηλεκτρικά οχήματα της Fiat θα παρουσιαστούν το δεύτερο εξάμηνο του 2023, με το δεύτερο να είναι ενδεχομένως μια έκδοση της Fiat για το τετράτροχο Citroen Ami. Η Opel πωλεί ήδη ένα παράγωγό του που ονομάζεται Rocks Electric. Η παραλλαγή της Fiat θα μπορούσε να αναβιώσει το όνομα Topolino, αναφέρουν πηγές του ANE.

Με λίγα νέα προϊόντα την τελευταία δεκαετία, το μερίδιο της Fiat στην ευρωπαϊκή αγορά μειώνεται απότομα. Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 7,5% σε 103.312, σύμφωνα με την ACEA. Ωστόσο, το σύνολο της αγοράς αυξήθηκε κατά 18% και το μερίδιο της Fiat μειώθηκε στο 3,2% από 3,5% την ίδια περίοδο το 2022.

Με πληροφορίες από Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network