Η νέα BMW σειρά 5 είναι κάτω από το σεντόνι-θα είναι και ηλεκτρική ως i5

Μπορεί προς το παρόν η BMW να την κρύβει κάτω από το σεντόνι την i5 αλλά έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί σε λίγους μήνες

H νεά BMW i5 και σειρά 5

Σε λίγους μήνες, η όγδοη γενιά της BMW Σειρά 5 Sedan θα κάνει το ντεμπούτο της -και ως BMW i5- αλλά προς το παρόν έχουμε κάποιες πληροφορίες και όχι φωτογραφίες. Σύμφωνα με την BMW -κάτω από το σεντόνι- είναι ένα αυτοκίνητο που αν και σεντάν έχει ιδιαίτερα σπορτίφ σχεδίαση. Το σίγουρο είναι ότι σε αυτό το πλαίσιο θα γίνουν τα πάντα. Δηλαδή ό,τι σύστημα κίνησης μπορείς να φανταστείς -φυσικά και αμιγώς ηλεκτρική ως BMW i5.  

Μια BMW σειρά 5 για όλα τα γούστα 

Και όταν λέμε για όλα τα γούστα εννοούμε κυρίως τα συστήματα κίνησης και προφανώς όχι την σχεδίαση αφού το σεντόνι τα αφήνει όλα στην φαντασία μας.  Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan μπορεί να προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτρικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις, καθώς και να τροφοδοτείται από κινητήρες βενζίνης και ντίζελ με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

Στο Ετήσιο Συνέδριο του BMW Group 2023, ο επικεφαλής της BMW Oliver Zipse έδωσε κάποιες πληροφορίες για τη νέα γκάμα μοντέλων της BMW Σειράς 5, αναφέροντας ότι η Σειρά 5 Sedan θα διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο BMW M Performance. "Το αμιγώς ηλεκτρικό BMW i4 M50 δείχνει πώς η BMW συνδυάζει με τελειότητα τις δυναμικές επιδόσεις και την ηλεκτρική κινητικότητα", δήλωσε ο Zipse. "Ήταν το μοντέλο BMW M με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2022. Ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο Performance της BMW M θα συμπεριληφθεί επίσης στη νέα σειρά BMW 5 Series Sedan".

Και αμιγώς ηλεκτρική station 5άρα

Ο Zipse αποκάλυψε ότι μια νέα παραλλαγή θα προστεθεί επίσης στη γνωστή επιλογή κινητήρων για τη νέα BMW Σειρά 5 Touring. "Η BMW Σειρά 5 Touring είναι πολύ δημοφιλής, ιδιαίτερα στην Ευρώπη", σημείωσε. "Από την άνοιξη του 2024 θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, δίνοντάς μας ένα πραγματικά μοναδικό σημείο πώλησης σε αυτή την κατηγορία".

Διαβάστε Επίσης

Το παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας BMW Σειρά 5 Sedan θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023.

Τι άλλο μάθαμε για τη νέα BMW σειρά 5

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing. Η εγκατάσταση στην Κάτω Βαυαρία είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη. Η παραγωγή της νέας BMW Σειράς 5 θα ξεκινήσει την ίδια χρονιά που το εργοστάσιο συμπληρώνει 50 χρόνια κατασκευής μοντέλων BMW.

Τα αυτοκίνητα της μάρκας βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής στο Dingolfing από το 1973, με το σημερινό "χαρτοφυλάκιο" να περιλαμβάνει τα πολυτελή μοντέλα BMW Σειρά 7 και Σειρά 8 και το αμιγώς ηλεκτρικό BMW iX. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις φιλοξενούν επίσης το κέντρο τεχνογνωσίας της εταιρείας για την παραγωγή ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, στα καθήκοντα του οποίου περιλαμβάνεται η κατασκευή τόσο των ηλεκτροκινητήρων όσο και των μπαταριών υψηλής τάσης για το BMW i5.

Να θυμήσουμε ότι η πρώτη γενιά της BMW Σειράς 5 Sedan κυκλοφόρησε το 1972. Το λανσάρισμά της σηματοδότησε επίσης την εισαγωγή ενός νέου συστήματος ονομασίας των μοντέλων που χρησιμοποιούσε έναν συνδυασμό τριών ψηφίων για να υποδηλώνει τη σειρά μοντέλου και την παραλλαγή κινητήρα. 

Διαβάστε Επίσης

Best of Network