Ο Μπάιντεν μαλώνει τον Elon Musk και επαινεί Ford και Stellantis

Δεν άρεσε στον Μπάιντεν το "πολύ κακό προαίσθημα" του Musk για την οικονομία και επαινεί Ford και Stellantis για τις επενδύσεις τους

Joe Biden

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απαξίωσε το αναφερόμενο "σούπερ κακό προαίσθημα" του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Elon Musk, σχετικά με την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ εξήρε ορισμένους από τους ανταγωνιστές του (Ford και Stellantis) για την επέκταση των επενδύσεών τους σε ηλεκτρικά οχήματα.

Επίθεση Μπάιντεν στο Elon Musk

O Μπάιντεν εξαπέλυσε επίθεση στον Elon Musk, συχνό επικριτή της κυβέρνησής του, όπου του ευχήθηκε "καλή τύχη για το ταξίδι του στο φεγγάρι", όπως μετέδωσε το CNBC. Ο πρόεδρος είχε ερωτηθεί για τον Musk μετά από μια ομιλία στο Ντέλαγουερ, στην οποία επαίνεσε την έκθεση για τις θέσεις εργασίας που δημοσιεύθηκε νωρίτερα την Παρασκευή. Το υπουργείο Εργασίας διαπίστωσε ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 390.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, αριθμός καλύτερος από τον αναμενόμενο, ενώ το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε στο χαμηλό επίπεδο του 3,6%.

Ο Elon Musk, εν τω μεταξύ, είπε σε ένα email την Πέμπτη στα στελέχη της εταιρείας ότι έχει ένα "σούπερ κακό προαίσθημα" για την οικονομία και ότι θα χρειαστεί να περικόψει το 10% των θέσεων εργασίας της Tesla, σύμφωνα με το Reuters, με αποτέλεσμα την υποχώρηση των μετοχών της Tesla.

O Μπάιντεν επαίνεσε την Ford και την Stellantis


"Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω, ενώ ο Elon Musk μιλάει γι' αυτό, η Ford αυξάνει τις επενδύσεις της σε συντριπτικό βαθμό", είπε ο Μπάιντεν, βγάζοντας ένα σημειωματάριο από την τσέπη του σακακιού του."Νομίζω ότι η Ford αυξάνει τις επενδύσεις στην κατασκευή νέων ηλεκτρικών οχημάτων, 6.000 νέους υπαλλήλους" είπε, προσθέτοντας ότι Stellantis, κάνει επίσης παρόμοιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα".

Ο Μπάιντεν έκανε επίσης αναφορά στα σχέδια της Intel (επεξεργαστές) να προσθέσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο μιας επένδυσης στο Οχάιο.

Πηγή: Capital

Best of Network