Αυτό είναι το Hyundai Ioniq 5 N που θέλει να σαρώσει στο Pikes Peak (video)

Έχει μπόλικες αεροτομές, 678 ίππους, είναι ηλεκτρικό και θέλει να σπάσει ρεκόρ στο Pikes Peak. Έχουμε τις πρώτες εικόνες και video.

Hyundai Ioniq 5 N Pikes Peak

Η Hyundai ανακοίνωσε τον στόχο της να σπάσει μερικά ρεκόρ στην 102η διοργάνωση του Pikes Peak International Hill Climb τον Ιούνιο, και αυτά είναι τα αυτοκίνητα που θα αναλάβουν την πρόκληση. Θέλετε αεροτομές; Αυτά τα Hyundai Ioniq 5 N το έχουν σίγουρα.

Τα δύο τροποποιημένα Hyundai 5 N που βλέπετε είναι προφανώς αυτοκίνητα Ioniq 5 N Time Attack Spec, και το ρεκόρ που θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν στο Pikes Peak είναι ο ταχύτερος χρόνος για ένα "Βελτιωμένο ηλεκτρικό SUV/Crossover".

Διαβάστε Επίσης

Η Hyundai θα φέρει επίσης δύο εντελώς κανονικά Ioniq 5 N, με στόχο να εξασφαλίσει το ρεκόρ στην κατηγορία "Ηλεκτρικά παραγωγής SUV/Crossover" στη διαδρομή των 12,42 μιλίων. Όμως ψοφάτε για αεροτομές και το ξέρουμε. Να και ένα video για να ηρεμήσετε (κάπως).


Λοιπόν, αφού παρουσιάστηκαν στις 24 ώρες του Nürburgring, μπορούμε να σας πούμε ότι από κάτω δεν διαφέρουν πραγματικά πολύ από το κανονικό αυτοκίνητο. Διαθέτουν τους ίδιους κινητήρες και την ίδια μπαταρία 84 kWh, αν και στον πίσω άξονα υπάρχει πλέον λίγη παραπάνω δύναμη και η συνολική ισχύς από 641 ίππους έχει φτάσει τους 678 ίππους.

Η Hyundai λέει ότι ήθελε να "αναδείξει τα πλεονεκτήματα του Ioniq 5 N παραγωγής χωρίς να αλλάξει ριζικά το αυτοκίνητο", αν και εμείς θα λέγαμε ότι το γρήγορο bodykit και τα τεράστια φτερά παίζουν μεγάλο ρόλο.

Hyundai Ioniq 5 N Pikes Peak

Υπάρχουν επίσης νέα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών κατευθύνσεων, φρένα προδιαγραφών motorsport, σφυρήλατες αγωνιστικές ζάντες 18 ιντσών 11J, ελαστικά slick, αγωνιστικό κάθισμα Recaro, ζώνη ασφαλείας έξι σημείων Sabelt, κλωβός κύλισης προδιαγραφών Pikes Peak και σύστημα πυρόσβεσης EV.

Α, και η Hyundai έχει τοποθετήσει ένα τροποποιημένο ηχείο που εκπέμπει το "N Active Sound+" σε πάνω από 120 dB για να αποφύγει την ανάγκη για τις σειρήνες που συνήθως χρησιμοποιούν οι ηλεκτρικοί οδηγοί αγώνων στο Pikes Peak. Παρόλα αυτά, εκτός από όλα αυτά είναι βασικά στάνταρ.

Τα δύο αυτοκίνητα Time Attack θα οδηγήσουν ο τέσσερις φορές νικητής του Pikes Peak Robin Shute και ο οδηγός της Hyundai Motorsport WRC Dani Sordo.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network