O CEO της Xiaomi προτείνει άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί του SU7

Και όμως, ο Lei Jun ιδρυτής και CEO της Xiaomi προτείνει σε αυτούς που βιάζονται άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί του ανάρπαστου Xiaomi SU7. Και τα τρία που προτείνει είναι -όπως και το SU7- ανταγωνιστές του Tesla Model 3.

Xiaomi SU7

Ο μεγάλος χρόνος αναμονής μπορεί να αποτρέψει τους πιθανούς πελάτες του πρώτου μοντέλου ηλεκτρικού αυτοκινήτου SU7 της Xiaomi και ο CEO της εταιρείας κατασκευής smartphones (και αυτοκινήτων πλέον) Lei Jun έδωσε τη σύστασή του για άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όσους δεν μπορούν να περιμένουν.

"Αν πραγματικά βιάζεστε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, τα εγχώρια οχήματα νέας ενέργειας (NEV) είναι καλά, για παράδειγμα, τα Luxeed S7, Nio ET5, Xpeng P7 series, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να αγοράσετε", έγραψε σήμερα στο Weibo ο Lei Jun, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi.

Διαβάστε Επίσης

Προς το παρόν, η ταχύτητα παράδοσης του Xiaomi SU7 αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και η παράδοση των τυποποιημένων και Max trims έχει ήδη ξεκινήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο, δήλωσε ο Lei Jun.

Luxeed S7 (Huawei Chery)
Το Luxeed S7 είναι μεσαία ηλεκτρική μπερλίνα, προϊόν συνεργασίας των Huawei και Chery.

Πολλοί κάτοχοι παραγγελιών παρατήρησαν στην εφαρμογή Xiaomi EV ότι το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα παράδοσης έχει αλλάξει, δήλωσε ο Lei, προσθέτοντας ότι η Xiaomi θα παρουσιάσει λεπτομερώς τα σχέδια παράδοσης στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία ξεκινά αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η έκθεση αυτοκινήτου 2024 του Πεκίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, με ημέρες για τα μέσα ενημέρωσης από τις 25-26 Απριλίου και ημέρες για το κοινό από τις 27 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.

Nio ET5
Nio ET5

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Xiaomi συμμετέχει στην έκθεση αυτοκινήτου.

Πάντως το Xiaomi SU7 έχει θέσει μια σειρά από ρεκόρ για τα αυτοκίνητα κινεζικής παραγωγής, με παραγγελίες τρεις έως πέντε φορές υψηλότερες από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως, και η εταιρεία βρισκόταν σε πλήρη παραγωγή, δήλωσε ο Lei.

Διαβάστε Επίσης

Οι πελάτες που παραγγέλνουν σήμερα το Xiaomi SU7 θα πρέπει να περιμένουν περίπου οκτώ μήνες για την παράδοση, μια αναμονή αρκετά μεγάλη ώστε οι πιθανοί πελάτες να εγκαταλείψουν το μοντέλο υπέρ άλλων.

Ο σημερινός χρόνος αναμονής για το βασικό SU7 είναι 29-32 εβδομάδες, 28-31 εβδομάδες για το Pro και 32-35 εβδομάδες για το Max.

Xpeng P7
Xpeng P7

Η Chengdu Economic Daily ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι οι πωλητές σε ορισμένα καταστήματα της Huawei προσέφεραν στους πελάτες με παραγγελίες για το Xiaomi SU7 επιδότηση 5.000 RMB (περίπου 650 ευρώ) για να τους πείσουν να εγκαταλείψουν το μοντέλο της Xiaomi υπέρ του Luxeed S7.

Η Luxeed είναι μια φίρμα ηλεκτρικών που δημιουργήθηκε από κοινού από τη Huawei και την Chery και το Luxeed S 7 είναι το πρώτο της μοντέλο.

Διαβάστε Επίσης

Ορισμένοι δυνητικοί πελάτες του Xiaomi SU7 εξετάζουν άλλες φίρμες λόγω του μεγάλου χρόνου αναμονής, ανέφερε η εφημερίδα Chengdu Economic Daily που επικαλέστηκε έναν υπάλληλο καταστήματος της Huawei.

Πάντως όπως θα παρατηρήσατε ήδη στις φωτό και τα τρία αυτοκίνητα που προτείνει ο CEO της Xiaomi -όπως άλλωστε και το SU7- είναι ανταγωνιστές του Tesla Model 3. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network