To επόμενο Nissan Micra θα είναι ηλεκτρικό και φθηνό-πότε έρχεται

Όλοι στον αγώνα για προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα -προφανώς και η Nissan που όπως μαθαίνουμε ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το νέο Micra ως φθηνό ηλεκτρικό.

Nissan Concept 20-23 Hot Hatch

Ένα ακόμη προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο έτος, καθώς η Nissan επιδιώκει να ενισχύσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών. Η Nissan θα παρουσιάσει ένα νέο Micra ως μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο χαμηλού κόστους.

Η Nissan έχει δείξει έναν ηλεκτρικό διάδοχο του Micra ως πρωτότυπο και τότε ξέραμε πώς περίπου θα μοιάζει. 

Διαβάστε Επίσης

Πάνω από δύο χρόνια πριν, η εταιρεία υποστήριξε: "Αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο θα σχεδιαστεί από τη Nissan και θα και κατασκευαστεί από τη Renault χρησιμοποιώντας τη νέα κοινή μας πλατφόρμα".

Nissan Concept 20-23 Hot Hatch
Το Nissan Concept 20-23 Hot Hatch φέρει λογικά πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του επόμενου Micra.

Το entry-level ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήταν μέρος των σχεδίων της συμμαχίας να επενδύσει 23 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια πενταετία για να ξεκινήσει την ηλεκτρική επίθεση. 

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο "Arc" της Nissan στοχεύει στη "σημαντική μείωση του κόστους των EV επόμενης γενιάς" μέσω των συνεργασιών και της τεχνολογίας της.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να λανσάρει σύντομα πέντε νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τον Νοέμβριο, η Nissan αποκάλυψε μια επένδυση έως και 3 δισ. στερλινών για την κατασκευή τριών νέων ηλεκτρικών στο εργοστάσιό της στο Sunderland, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού Juke, του Qashqai και του διαδόχου του LEAF.

To ηλεκτρικό Micra θα παρουσιάσει μέσα στο 2024

Το Micra EV, μαθαίνουμε ότι θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Παρόλο που η Nissan δεν έχει αποκαλύψει ακόμα λεπτομέρειες, αναμένεται να κινείται στην ίδια μικρή πλατφόρμα AmpR που χρησιμοποιείται για την κίνηση του Renault 5.

Το Renault διαθέτει εμβέλεια έως και 400 χιλιόμετρα από μια μπαταρία 52 kWh, και το Nissan Micra αναμένεται να διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης

Θα μπορούσε επίσης να προσφέρει μικρότερες επιλογές μπαταριών, όπως 40 kWh (πιθανόν τεχνολογίας LFP), καλές για εμβέλεια 300 χιλιομέτρων μιλίων, σε χαμηλότερη τιμή.

To Micra θα είναι το πρώτο της νέας γκάμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Nissan. Ο σχεδιασμός των νέων ηλεκτρικών χαμηλού κόστους αναμένεται να είναι πιο κοντά σε αυτόν του Ariya, όπως αναφέρουν πηγές και για το νέο LEAF.

Nissan Concept 20-23
Nissan Concept 20-23

Η Nissan δήλωσε ότι στοχεύει να μειώσει το κόστος των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της κατά 30% αναπτύσσοντας "τα EV σε οικογένειες, ενσωματώνοντας τα συστήματα μετάδοσης κίνησης, αξιοποιώντας την κατασκευή επόμενης γενιάς, την ομαδική προμήθεια και τις καινοτομίες στις μπαταρίες".

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει ότι, εστιάζοντας σε αυτούς τους τομείς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της θα επιτύχουν ισοτιμία τιμών με τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο μέχρι το 2030 (αν όχι νωρίτερα).

Όπως διαβάσατε εδώ η Nissan σκοπεύει επίσης να  εξελίξει νέες μπαταρίες ηλεκτρικών τεχνολογίας Solid state και μόλις παρουσίασε την κατασκευή της νέας πιλοτικής γραμμής μπαταριών solid state. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network