Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai-όλες οι πληροφορίες

To δημοφιλές SUV της Nissan ανανεώθηκε αισθητικά και τεχνολογικά και έχουμε όλες τις πληροφορίες και τις πρώτες εικόνες.

Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai

Το Qashqai είναι το μοντέλο που έβαλε ξανά στον χάρτη της ευρωπαϊκής αγοράς τη Nissan σε μια περίοδο αναδιοργάνωσης σε πολλά επίπεδα και συνάμα ήταν και εκείνο που όρισε τις εξελίξεις στα μικρομεσαία SUV.


Για αρκετούς αποτέλεσε τον φονέα των μοντέλων hatchback για άλλους ένα έξυπνο τέχνασμα παραμονής στην ανταγωνιστική αγορά της Ευρώπης, από την οποία αποχώρησαν σταδιακά οι υπερπόντιες Daihatsu και Chevrolet αλλά και η ιταλική Lancia, που περιορίστηκε στην εγχώρια αγορά.

Nissan Qashqai

Ξεκινώντας το 2006, το Qashqai συνεχίζει να κυκλοφορεί 18 χρόνια μετά, με τα μοντέλα 3ης γενιάς που παρουσιάστηκαν το 2021, να δέχονται προσφάτως μια εκτεταμένη αναβάθμιση που περιστρέφεται γύρω από τρεις πυλώνες: την ασφάλεια, την συνδεσιμότητα και την εικόνα.

Με νέα σχεδίαση

Το μπροστινό όσο και το πίσω μέρος, μαζί με αρκετά στοιχεία στο εσωτερικό, έχουν ανασχεδιαστεί. Εξωτερικά, έχει αλλάξει η μάσκα και στο σχήμα των φωτιστικών σωμάτων μπροστά παραπέμποντας ολίγον και στο ηλεκτρικό Ariya.

Nissan Qashqai

Στο πίσω μέρος, το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων παραμένει αμετάβλητο, αλλά η σύνθεση των φώτων εντός της μονάδας έχει επανασχεδιαστεί. Μικρές παρεμβάσεις έχουν γίνει στους προφυλακτήρες ενώ στα πλαινά έχουν προστεθεί μαύρα γυαλιστερά μέρη στους μπαρσπιέδες και στα φρύδια των φτερών. Οι δε, ζάντες αλουμινίου ξεκινούν από τις 18 ίντσες και φθάνουν μέχρι τις 20 ίντσες.

Στην παλέτα εξωτερικών χρωμάτων έχουν προστεθεί τρεις νέες αποχρώσεις. Το Pearl White είναι νέο όπως και το Pearl Black. Το πιο εντυπωσιακό στη νέα παλέτα είναι το Deep Ocean.

Nissan Qashqai

Παράλληλα θα υπάρξουν και εκδόσεις με διχρωμία οροφής-αμαξώματος. Στη γκάμα μοντέλων έχει προστεθεί και η έκδοση εξοπλισμού N-Design με ιδιαίτερες αισθητικές πινελιές και ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Διαβάστε Επίσης

Στο εσωτερικό επίσης σίγουρα έχει γίνει σοβαρή δουλειά. Για τις πιο ακριβές εκδόσεις θα υπάρχουν επενδύσεις από Alcantara στις πόρτες και στο ταμπλό. Γενικώς τα υλικά των επενδύσεων είναι νέα και ποιοτικά. Καπιτονέ δέρμα θα βρείτε στα καθίσματα των κορυφαίων εκδόσεων.

Nissan Qashqai

Μια νέα προσθήκη στα Qashqai νέας σοδειάς είναι και η ύπαρξη ατμοσφαιρικού φωτισμού σε 60 αποχρώσεις χρώματος. Δυνατότητα αλλαγής χρωμάτων φωτισμού έχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που θα επιλεγεί. Κόκκινο για το Sport mode, πράσινο για το Eco και γκρι για το πρόγραμμα Normal.

Ενσωμάτωση λειτουργιών Google

Σε διαστάσεις αμαξώματος, εσωτερικούς χώρους και τεχνολογία, τα δεδομένα είναι ίδια για τα νέα Qashqai. Εκεί που τα πράγματα έχουν αναβαθμιστεί είναι στο software συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου που πλέον ενσωματώνει πλήρως πολλές εφαρμογές του μαγαζιού-γωνία που λέγεται Google.


Είναι μεγάλη υπόθεση να χειρίζεσαι την πλοήγηση του αυτοκινήτου μέσω Google Maps όπως κάνεις καθημερινά με το κινητό σου. Επιπροσθέτως υποστηρίζονται λειτουργίες φωνητικών εντολών μέσω Alexa της Amazon.

Nissan Qashqai

Το νέο λογισμικό πίσω από το infontainment απαίτησε μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ και έχει πλέον σύγχρονη απεικόνιση και λειτουργικό περιβάλλον. Τα φυσικά κουμπιά δεν έχουν καταργηθεί πλήρως και το όλο περιβάλλον έχει σχεδιαστεί με βάση την χρηστικότητα. Κάτι που δεν ήταν δεδομένο σε όλες τις γενιές του Qashqai.

Αναβαθμισμένα είναι και τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης. Μεταξύ άλλων έχει βελτιωθεί η λειτουργία της αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης αλλά και εκείνη του συστήματος Intelligent Speed Αssistance. Νέα προσθήκη είναι και η λειτουργία υποβοήθησης οδήγησης Driver Assist Custom Mode.

Nissan Qashqai

Με τεχνολογία e-Power

Τα υβριδικά σύνολα τεχνολογίας e-Power παραμένουν ίδια με δύο εκδόσεις απόδοσης στους 140 και 158 ίππους. Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2022 μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί στην Ευρώπη περισσότερα από 100.000 οχήματα με αυτή την υβριδική τεχνολογία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε και την εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού Qashqai που θα κυκλοφορήσει αργότερα, παρακάμπτοντας την πιθανότητα να δούμε στην παραγωγή μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση PHEV του δημοφιλούς της μοντέλου.

Nissan Qashqai

Οι τιμές πώλησης των νέων Qashqai δεν έχουν ανακοινωθεί. Το αν θα είναι υψηλότερες μένει να το δούμε καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει άμεσα την εμπορική του διείσδυση στην ελληνική αγορά.

Επί σειρά μηνών το τωρινό Qashqai έχασε μερίδιο αγοράς λόγω υψηλής τιμής. Εσχάτως, ξαναβρέθηκε στο στο προσκήνιο λόγω της ύπαρξης εκδόσεων κάτω από τα 30.000 ευρώ και θα ήταν αρνητικό να απολέσει τόσο σύντομα αυτή τη ευνοϊκή συνθήκη με την άφιξη των νέων μοντέλων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network