Πότε θα έχει μπαταρίες solid state η Nissan-ετοιμάζει νέο εργοστάσιο

Η Nissan παρουσίασε το πιλοτικό της πρόγραμμα για τις μπαταρίες solid state που θα εξοπλίζουν τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στο μέλλον.

Nissan Solid State μπαταρίες εργοστάσιο Yokohama

Η Nissan παρουσίασε σήμερα στους Ιάπωνες δημοσιογράφους την υπό κατασκευή πιλοτική γραμμή μπαταριών solid state, στο εργοστάσιο της Yokohama στη νομαρχία Kanagawa. Η πιλοτική γραμμή αποσκοπεί στην περαιτέρω προώθηση της ανάπτυξης και των καινοτόμων τεχνολογιών κατασκευής των μπαταριών

Nissan Solid State μπαταρίες εργοστάσιο Yokohama

Σύμφωνα με το μακροπρόθεσμο όραμα Nissan Ambition 2030, η Nissan στοχεύει να λανσάρει αρκετά ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξοπλισμένα με solid state μπαταρίες μέχρι το 2028.

Διαβάστε Επίσης

Οι μπαταρίες πλήρους στερεάς κατάστασης, οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα για ενεργειακή πυκνότητα περίπου διπλάσια σε σχέση με τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, σημαντικά μικρότερο χρόνο φόρτισης λόγω της ανώτερης απόδοσης φόρτισης και εκφόρτισης και χαμηλότερο κόστος λόγω των φθηνότερων υλικών. 


Η Nissan σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μπαταρίες στερεάς κατάστασης σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών pickup, καθιστώντας τα ηλεκτρικά της πιο ανταγωνιστικά. 

Nissan Solid State μπαταρίες εργοστάσιο Yokohama

Παράλληλα θα διεξάγει έρευνα και ανάπτυξη ευρέος φάσματος, από την έρευνα υλικών μπαταριών σε μοριακό επίπεδο έως την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, ακόμη και την ανάπτυξη πόλεων που χρησιμοποιούν τα EV ως μπαταρίες αποθήκευσης.

Nissan Solid State μπαταρίες εργοστάσιο Yokohama

Αξιοποιώντας αυτή την εμπειρία, η Nissan εντείνει την ανάπτυξη με στόχο την πρακτική εφαρμογή νέων τεχνολογιών και νέων υλικών στα προϊόντα της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network