Το νέο ηλεκτρικό Renault Twingo θα έχει τιμή κοντά στα 20.000 ευρώ

Η Renault βάζει μπροστά το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου ηλεκτρικού Twingo που θα κυκλοφορήσει το 2026 και θα έχει ανταγωνιστική τιμή απέναντι στα προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα Κινέζων κατασκευαστών.

To νέο Renault Twingo είναι ηλεκτρικό

H Renault έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα εξέλιξης και κατασκευής γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων μέσω του προγράμματος Ampere αναζητώντας αυτή την περίοδο προμηθευτές για το επόμενο Twingo που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026.

Το νέο μικρό της Renault θα είναι και αυτό ηλεκτρικό – όπως και το Renault 5 – που ήδη έχει μπει στην παραγωγή και θα έχει ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή με στόχο να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στα χαμηλού κόστους ηλεκτρικά made in China.

To νέο Renault Twingo είναι ηλεκτρικό

Οι Γάλλοι έχουν ρίξει το μέσο όρο εξέλιξης νέων ηλεκτρικών μοντέλων από τα πέντε χρόνια στα τέσσερα για το ηλεκτρικό Megane και στα τρία για το R5. Για να επιταχύνουν το λανσάρισμα του νέου Twingo, οι μηχανικοί της εταιρεία θα μειώσουν τον αριθμό των εξαρτημάτων του κατά 20%, δήλωσε πρόσφατα ο Gilles Le Borgne, επικεφαλής τεχνολογίας της Renault.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μειώσει τον χρόνο ανάπτυξης νέων οχημάτων κατά μέσο όρο στα 2,5 χρόνια, περίπου στο μισό χρόνο από αυτόν που παραδοσιακά χρειάζονταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Επίσης φήμες που έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν πως η μαζική παραγωγή του νέου Twingo θα γίνεται στο εργοστάσιο Novo Mesto της Σλοβενίας, όπου παράγεται η τρέχουσα γενιά του πλήρως ηλεκτρικού Twingo ZE.

Renault Twingo ZE
Η υφιστάμενη σειρά του ηλεκτρικού Renault Twingo ZE

Αξίζει να σημειωθεί πως στα 30 χρόνια που κυκλοφορεί η σειρά Twingo έχουν πουληθεί συνολικά περισσότερο από 4 εκατ. μονάδες είτε με συμβατική είτε με ηλεκτρική τεχνολογία.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες στοχεύουν στην παραγωγή μικρότερων EV που θα πωλούνται κάτω από 20.000 ευρώ με στόχο να ανταγωνιστούν κινεζικές μάρκες όπως η BYD.

To νέο Renault Twingo είναι ηλεκτρικό

Συνεργασία με VW

Η Renault θέλει να συνεργαστεί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για την περαιτέρω μείωση του κόστους εξέλιξης και βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Volkswagen για την κοινή χρήση της πλατφόρμας Twingo.

Αυτές οι συνομιλίες θα συνεχιστούν παράλληλα με την εξέλιξη του νέου Twingo. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο project, δεν θα επηρεαστεί από την έκβαση των συζητήσεων.

Τον Μάρτιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Thomas Schaefer δήλωσε ότι μελετούν την παραγωγή ενός προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου που θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2027 και είναι θετικοί σε συνεργασίες. Μια απόφαση που αναμένεται να ληφθεί τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network