Αυτόνομη οδήγηση: Δείτε πώς λειτουργεί η νέα έκδοση FSD Beta της Tesla

Κάθε νέα έκδοση του γνωστού πια FSD Beta της Tesla είναι και πιο έξυπνη. Στο βίντεο θα δείτε πώς λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες και θα καταλάβετε ότι η αυτόνομη οδήγηση είναι ήδη πραγματικότητα.

Tesla FSD Beta αυτόνομη οδήγηση

Αυτόνομη οδήγηση. Από την εποχή του sci-fi Ιππότη της Ασφάλτου έχουν αλλάξει πολλά. Έχουν αλλάξει και τα αυτοκίνητα και ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε. Πλέον τα αυτόνομα αυτοκίνητα δεν είναι επιστημονική φαντασία, καθώς ακόμα και ένα προσιτό supermini έχει κάποια χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης, που τα λέμε συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS).

Όπως η διατήρηση λωρίδας, το προσαρμοζόμενο Cruise Control και η υποβοήθηση τιμονιού. Μόνο με αυτά στην ουσία έχεις λίγα δευτέρολεπτα κάθε λεπτό τα χέρια στο τιμόνι και δεν χρησιμοποιείς πεντάλ. 

Πλέον υπάρχει και το εγκεκριμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3Mercedes (με το Drive Pilot) έχει πάρει άδεια σε ΗΠΑ (Νεβάδα) και Γερμανία- και φυσικά το πειραματικό FSD Beta της Tesla, το οποίο διαθέτουν ήδη πάνω από 400.000 αυτοκίνητα σε ΗΠΑ και Καναδά. 

Διαβάστε Επίσης

Η λειτουργία -με ευθύνη οδηγού- του πειραματικού συστήματος είναι εντυπωσιακή και κάθε αναβάθμιση δείχνει να κάνει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης όλο και πιο έξυπνο. Πριν από λίγες μέρες ενεργοποιήθηκε το FSD Beta 12.1.2 και προς το παρόν λειτουργούν την νέα έκδοση πάνω από 15.000 αυτοκίνητα. 

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε πώς συμπεριφέρεται το σύστημα σε μια ομιχλώδη νύχτα στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο.

Δώστε προσοχή στα εξής σημεία: 
0:07" - Πεζός στο δρόμο
0:10" - Ομαλή δεξιά στροφή
0:34" - Σταματάει και περιμένει να δει αν θα σταματήσει ο ποδηλάτης
1:10" - Αριστερή στροφή ακολουθούμενη από γρήγορη αλλαγή λωρίδας
2:20" - Προσπερνά σταματημένο αυτοκίνητο χωρίς δισταγμό
3:00" - Περιμένει τους πεζούς που διασχίζουν το δρόμο με πράσινο φως
3:10" - Στροφή δεξιά ακολουθούμενη από γρήγορη αλλαγή λωρίδας
3:20" - Σταματά στην αριστερή πλευρά του προορισμού

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network