Ο Elon Musk αποκάλυψε τον όρο για περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη στα Tesla

Ναι, ο Elon Musk είναι σκεπτικιστής σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη και για να την βάλει για τα καλά στα αυτοκίνητα Tesla έχει έναν βασικό όρο.

Τεχνητή νοημοσύνη στο αυτοκίνητο

Μπορεί να ακούγεται παράξενη αυτή η δήλωση που έκανε ο Elon Musk (για κάποιον σαν το Musk) αλλά δεν είναι και τόσο παράξενη αν αναλογιστούμε ότι ο Musk έχει εκφράσει ανοιχτά τον σκεπτικισμό του σχετικά με την εξάπλωση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI)

Τι είπε; Σε μια στιχομυθία στο X (Twitter) ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έγραψε ότι δεν θα ένιωθε άνετα να βάλει για τα καλά την Tesla στην Τεχνητή Νοημοσύνη χωρίς να κατέχει τουλάχιστον το 25% των μετοχών της εταιρείας, δηλαδή σχεδόν το διπλάσιο από το σημερινό του μερίδιο.

Διαβάστε Επίσης

Συγκεκριμένα ο Musk έγραψε ότι αν δεν αποκτούσε μετοχές στην Tesla που να είναι "αρκετές για να έχω επιρροή, αλλά όχι τόσες πολλές ώστε να μην μπορώ να ανατραπώ", στην Tesla, θα προτιμούσε να κατασκευάζει προϊόντα εκτός της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σχόλιο του Elon Musk στο X

Ναι, μπορεί να διαφημίζει διαρκώς το FSD Beta (το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης) και πρωτότυπα ανθρωποειδή ρομπότ της, αλλά η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων παράγει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τα αυτοκίνητα. 

Ο Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κατέχει σήμερα περίπου το 13% των μετοχών της Tesla, αφού πούλησε μετοχές δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, εν μέρει για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της αγοράς του Twitter (νυν X) ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση στο X, δήλωσε ότι θα ήταν εντάξει με μια δομή μετοχών διπλής κατηγορίας για να επιτύχει τον στόχο του να αποκτήσει το 25% του ελέγχου ψήφου, αλλά του είπαν ότι αυτό ήταν αδύνατο μετά την αρχική δημόσια προσφορά της Tesla.

Tesla Optimus Gen-2 Robot

"Είναι περίεργο ότι μια τρελή δομή μετοχών πολλαπλών τάξεων όπως αυτή της Meta, η οποία δίνει τον έλεγχο στις επόμενες 20+ γενιές των Zuckerbergs, είναι εντάξει πριν από την IPO, αλλά ακόμη και μια λογική διπλή τάξη δεν επιτρέπεται μετά την IPO", είπε, αναφερόμενος στον ιδρυτή της εταιρείας Facebook (Meta), Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Οι εταιρείες με δομές διπλής κατηγορίας έχουν δύο ή περισσότερα είδη μετοχών με διαφορετικά δικαιώματα ψήφου -συνήθως ένα με μεγαλύτερα δικαιώματα ψήφου για τους ιδρυτές ή τους πρώτους επενδυτές και ένα άλλο για τους άλλους μετόχους με μικρότερη δύναμη ψήφου.

Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού.

Σύμφωνα με το Automotive News Europe, o Musk αντιμετωπίζει επί του παρόντος αγωγή για το πακέτο αποζημίωσής του. Ο μέτοχος της Tesla Richard Tornetta μήνυσε τον Musk και το διοικητικό συμβούλιο το 2018 και ελπίζει να αποδείξει ότι ο συνιδρυτής χρησιμοποίησε την κυριαρχία του στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla για να λάβει ένα υπερμεγέθες πακέτο αποζημίωσης που δεν απαιτούσε να εργάζεται στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων με πλήρη απασχόληση.

Πάντως ο Musk δήλωσε στο X ότι δεν υπάρχει "διαμάχη" με το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με το νέο πακέτο αποζημίωσής του και δήλωσε ότι η εκκρεμούσα ετυμηγορία καθυστερεί τις συζητήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network