To Mercedes "Baby" G-Class θα είναι μόνο ηλεκτρικό-Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής τεχνικός

H Mercedes διέψευσε φήμες που ήθελαν το μικρό Mercedes G-Class να διαθέτει έκδοση και με θερμικό κινητήρα. Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής τεχνικός για το νέο μοντέλο.

Mercedes EQG

Η παρουσία της Mercedes στην πρόσφατη CES 2024 ήταν αρκετά έντονη χάρη στην πληθωρική παρουσία της Mercedes EQG, ωστόσο οι άνθρωποι της εταιρείας δεν ασχολήθηκαν μόνο με αυτό το SUV που προορίζεται για κορωνίδα της γκάμας, αλλά και με το μικρότερο Baby G-Class όπως έχουμε αρχίσει να αποκαλούμε το μικρότερων διαστάσεων Mercedes G Wagon

Mercedes-Benz 2008 G-Class

Ο τεχνικός επικεφαλής της Mercedes-Benz, Markus Schaefer, επιβεβαίωσε ότι η νέα μικρή G-Class θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, διαψεύδοντας προηγούμενες φήμες που ανέφεραν ότι μια εναλλακτική λύση με κινητήρα εσωτερικής καύσης βρίσκεται στα σκαριά.

Διαβάστε Επίσης

Αποκάλυψε επίσης ότι η μικρότερη Mercedes G-Class δεν θα χρησιμοποιεί τη νέα Mercedes Modular Architecture (MMA), η οποία αναπτύχθηκε για τα entry-level ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας. Αντιθέτως το μίνι off-roader θα χρησιμοποιήσει μια διαφορετική πλατφόρμα η οποία θα εκμεταλλεύεται στοιχεία από τα μεγαλύτερα πισωκίνητα αυτοκίνητα της Mercedes.

Η Mercedes είναι αλήθεια πως έχει ένα πολύ δύσκολο έργο στο να προσομοιάσει την ανθεκτικότητα του κανονικών διαστάσεων G-Class το οποίο φτιάχνει η Magna Steyr από τότε που ξεκίνησε να φτιάχνεται. Παρόλα αυτά θεωρείται βέβαιο πως το μικρό G-Class θα έχει αυξημένες off road δυνατότητες. 

Το άλλο δεδομένο είναι πως για την Mercedes, μεγάλη προσοχή έχει πέσει αυτή την εποχή στην επίσης αμιγώς ηλεκτρική EQG, η οποία αναμένεται ήδη με ενδιαφέρον και κάποια ανυπομονησία, καθώς θα προσφέρει αυξημένες δυνατότητες στην κίνηση εκτός δρόμου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network