Το HWA EVO είναι η Mercedes-Benz 190E της εποχής μας

Το HWA EVO είναι η επιστροφή της θρυλικής Mercedes-Benz 190E μέσα από την σύγχρονη ματιά της καλύτερης ομάδες που ασχολήθηκε ποτέ με το αυτοκίνητο.

HWA EVO Mercedes-Benz 190E

Όπως μπορεί να θυμάσαι η HWA ανακοίνωσε την επιστροφή της θρυλικής και άκρως επιτυχημένης Mercedes-Benz 190E, υπό την μορφή restomod. Η HWA δεν είναι μια απλή εταιρεία γιατί όσο και αν είναι πρωτάρα στο κομμάτι της παραγωγής και κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το δρόμο, είναι πολλάκις πρωταθλήτρια στο DTM και έχει ισχυρή αγωνιστική παρουσία παγκοσμίως. 

Διαβάστε Επίσης

Τώρα που η εποχή το σηκώνει αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα παραπάνω και επαναφέρει ένα αυτοκίνητο σταθμό τόσο στην αγωνιστική ιστορία της φίρμας, όσο και στην ευρύτερη, δεδομένου πως μιλάμε για μια σειρά, την Ε Class που στην περίοδο που μεσουρανούσε, τη δεκαετία του 1990, προσέφερε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα

HWA EVO Mercedes-Benz 190E

Το HWA EVO και είναι ένας υπερσύγχρονος φόρος τιμής σε ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα DTM όλων των εποχών, το Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evo II. Το Evo II, από το οποίο παρήχθησαν μόνο 500 για λόγους ομολογκασιόν, ήταν ένα σχεδιαστικό σημείο αναφοράς των αρχών της δεκαετίας του 1990 και έθεσε τα στάνταρ για το σχεδιασμό και τις επιδόσεις. Ο Κλάους Λούντβιχ το οδήγησε για τον πρώτο του τίτλο στο DTM με τη Mercedes-Benz το 1992.

HWA EVO Mercedes-Benz 190E

Μετά τις αρχικές ιδέες για την επανερμηνεία ενός απολύτως εμβληματικού αυτοκινήτου και την επιστροφή του στο δρόμο με σύγχρονη τεχνολογία, δημιουργήθηκαν τα πρώτα σχέδια ιδεών, τα οποία είχαμε ήδη δει. Σχεδιαστές και τεχνικοί συνεργάστηκαν στενά για να μετατρέψουν αυτή την ιδέα σε πραγματικότητα. 

Mercedes 190E Evo II HWA Restomod

Το HWA EVO βασίζεται στη σειρά W201 της Mercedes-Benz. Το αυτοκίνητο θα αναπτυχθεί από την HWA AG και θα παραχθεί με τη χρήση νέας τεχνολογίας όσον αφορά το σύστημα κίνησης, τις επιδόσεις, το πλαίσιο, τα φρένα, την αεροδυναμική και την ασφάλεια. Οι ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές βρίσκονται επί του παρόντος υπό οριστικοποίηση, οπότε η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να μας διαφωτίσει με περισσότερα. 

Mercedes 190E Evo II HWA Restomod

Ωστόσο το πιάσαμε το υπονοούμενο από την τιμή και μόνο γιατί σύμφωνα με την HWA το restomod θα είναι τέτοιο που θα δικαιολογεί 714.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ, για να το αποκτήσει κανείς. Οι πρώτες μονάδες του HWA EVO αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2025. 

Με αυτό το αυτοκίνητο πάντως η HWA θέλει να γιορτάσει την 25η επέτειο της και είναι φυσικό να ήθελε να παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό. Ακριβώς για αυτό το λόγο εξάλλου συνεργάστηκε και με την εταιρεία Curated που ξέρει από ειδικές κατασκευές. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network