Πλησιάζει η ώρα του κουπέ SUV Polestar 4-το ταχύτερο μοντέλο της φίρμας

H διεύρυνση της γκάμας της Polestar συνεχίζεται με το 4, ένα μοντέλο με αισθητική coupe SUV, τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν στη Σαγκάη στις 18 Απριλίου

Polestar 4

Το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Polestar ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης στις 18 Απριλίου. Πρόκειται φυσικά για το Polestar 4, το οποίο έχει ως βάση το μεσαίο SUV Polestar 3, αλλά αναμένεται να έχει ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις και αισθητική coupe. Ή σύμφωνα με τα λόγια της εταιρείας, θα συνδυάζει την αεροδυναμική ενός κουπέ με τους χώρους ενός SUV.

Διαβάστε Επίσης

Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ, είναι πως θα πρόκειται για το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής που έχει παρουσιάσει η Polestar μέχρι σήμερα. Αν και δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις του, εκτιμάται πως η επιτάχυνση 0-100km/h θα διαρκεί κάτω από 4 sec, με δεδομένο μάλιστα πως η έκδοση 270 του Polestar 2 BST ολοκληρώνει τη διαδικασία σε 4,4 sec.

Polestar 3 Electric SUV

Εκείνο που αναφέρει η Polestar, είναι πως το 4, θα υιοθετήσει σχεδιαστικά στοιχεία και βελτιώσειης ς με γνώμονα τη βιωσιμότητα, που παρουσιάστηκαν αρχικά στα πρωτότυπα αυτοκίνητά της. "Το Polestar 4 δεν είναι απλώς μια τροποποιημένη έκδοση του πρώτου μας SUV (σ.σ. Polestar 3). Αντίθετα, επανεξετάσαμε ολόκληρο το σχεδιασμό του, για να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά κουπέ SUV", δήλωσε ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar.

Η σουηδική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα και μια teaser εικόνα που συνοδεύει το σχετικό δελτίο τύπου και η οποία μας δίνει μια πρώτη ματιά του μπροστινού μέρους του οχήματος. Σε αυτή φαίνεται ότι το Polestar 4 διαθέτει παρόμοια φωτιστικά σώματα με το Polestar 3.

Αισιόδοξες προβλέψεις

Απ' ότι φαίνεται από τις εκτιμήσεις της Polestar, οι φιλοδοξίες της αναφορικά με την εμπορική πορεία του 4 είναι αρκετά υψηλές. Με την παραγωγή του να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει την Κίνα στα τέλη του 2023, στόχος για το 2024 είναι οι 43.000 πωλήσεις παγκοσμίως, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει στις 79.000 για το 2025. Πρόθεση της Polestar, είναι το 4 να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για την ηλεκτρική Porsche Macan, κάτι που βέβαια θα εξαρτηθεί και από την τιμή του.

Το 2021, ο Thomas Ingenlath είχε δηλώσει πως στόχος είναι το Polestar 4 να κοστίζει γύρω στα 55.000 ευρώ. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως πολλά έχουν αλλάξει από τότε στην αγορά, οπότε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η τιμή αυτή εξακολουθεί να έχει ρεαλιστική βάση. Αν ισχύσει, τότε το Polestar 4 θα βρεθεί μεταξύ άλλων απέναντι και στο Tesla Model Y.

Διαβάστε ακόμα: 
 - DiSus, η επαναστατική ανάρτηση της BYD-το αυτοκίνητο μπορεί να κινείται με τρεις τροχούς
 - Τα 11 μοντέλα SUV έρχονται το επόμενο διάστημα
 - Δείτε το πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό Project Arrow (video)
 - Renee Gracie: Από το Onlyfans στους αγώνες αυτοκινήτων-μια ιστορία θέλησης

Best of Network