Δοκιμή Renault Austral 1.3 mild Hybrid: Με νέα ατζέντα

Πιο ανταγωνιστική προσέγγιση της κατηγορίας των μικρομεσαίων SUV με διαφορετική ατζέντα, ποιοτικά χαρακτηριστικά και γενναιόδωρο εξοπλισμό.

Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral
Renault Austral

H γκάμα Renault Austral είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη όμως δεν υπάρχουν εκδόσεις plug-in και αμιγώς ηλεκτρικές παρά μόνο υβριδικές

ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ

Το σύστημα πολυμέσων openR link έχει πολύ καλά γραφικά και υποστηρίζει λειτουργίες στο οικοσύστημα της Google, όπως το να κατεβάζεις γνωστές εφαρμογές.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ

Με τους 160 ίππους το παίρνεις μόνο με αυτόματο κιβώτιο και σε υψηλή τιμή για τα δεδομένα της κατηγορίας.

ΘΕΩΡΙΑ

Το Kadjar έγινε Austral και είναι το τελευταίο δημιούργημα της Renault στα μικρομεσαία SUV. Δηλαδή στην πιο hot κατηγορία της Ευρώπης όπου όλοι οι κατασκευαστές αναζητούν την καταξίωση και τις πωλήσεις. Αν ισχυριστούμε πως το Renault Austral είναι αδελφό μοντέλο με το Nissan Qashqai δεν θα κατηγορηθούμε για ψευδείς ειδήσεις.

Από την άλλη, το σχεδιαστικό dna της Renault, που έχει τολμήσει να βγάλει στην παραγωγή μοντέλα όπως το Espace, το Twingo (1ης γενιάς), το Vel Satis ή το Avantime, δεν θα επέτρεπε τίποτα λιγότερο από την διαφοροποίηση του Austral από το Qashqai τόσο εξωτερικά όσο και στα ενδότερα.

Renault Austral

Η σκυτάλη από το Kadjar

Είναι γεγονός πως το όνομα Kadjar δεν απέφερε τα αναμενόμενα στα ταμεία της Renault – μέσα σε 7 χρόνια οι πωλήσεις έφθασαν μετά βίας στις 600.000 μονάδες – ενώ καθ' όλη την διάρκεια του κύκλου ζωής του κατακρίθηκε για τα φθηνά πλαστικά στο εσωτερικό του.

Όπως φαίνεται από την ταυτότητα του νέου Austral, η Renault έλαβε σοβαρά υπόψιν τις όποιες "αστοχίες” του Kadjar και θέλησε να απαντήσει υπερθεματίζοντας κυρίως στην ποιότητα, στο φινίρισμα και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του νέου της μοντέλου.

Renault Kadjar
Renault Kadjar

Οι προσπάθειες της Renault σε τετρακίνητα μοντέλα δεν ήταν πετυχημένες. Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται το Scenic RX4, ένα πολυχρηστικό μοντέλο που είχε τετρακίνηση, ή το Koleos που κατασκευαζόταν σε συνεργασία με την Samsung στη Ν. Κορέα. Κανένα δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού συνθήκη που καλείται να αντιστρέψει το Austral προτάσσοντας πρωτίστως την ποιοτική κατασκευή του αλλά και την πληρότητα σε στοιχεία εξοπλισμού.

Διαβάστε Επίσης

Άλλωστε αποτελεί και προσωπικό στοίχημα του Luca De Meo, διευθύνοντα συμβούλου της Renault που μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει πετυχημένα project ή τουλάχιστον έχει βάλει τις σωστές βάσεις για να επιτευχθούν.

Το νέο SUV της Renault έχει πάρει "σάρκα και οστά" βάση ενός στρατηγικού σχεδίου και βασίζεται σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και εξοπλισμό. Όπως είναι η πρωτότυπη σχεδίαση, το εξελιγμένο πλαίσιο, η διεπαφή ανθρώπου-μηχανής, λύσεις που αφορούν το θέμα της πρακτικότητας και βεβαίως, την γκάμα των προσφερόμενων κινητήρων.

Renault Austral

Τέλος για τους diesel κινητήρες

Στο Austral οι προσδοκίες είναι σαφώς υψηλότερες. Το κοινό πάτωμα CMF-CD που χρησιμοποιεί ο όμιλος Renault-Nissan στο 3ης γενιάς Qashqai, επιλέχθηκε και για το γαλλικό SUV πρωτίστως για οικονομία κλίμακας και αφετέρου για το γεγονός πως μπορεί να υποστηρίξει υβριδικές τεχνολογίες. Και το νέο Austral διατίθεται με δύο υβριδικές τεχνολογίες (ήπια και πλήρης) και δύο τύπους μετάδοσης (μπροσθιοκίνητη και τετρακίνητη).

Renault Austral

Εδώ θα πρέπει να ξεχάσουμε τους εξαιρετικούς σε κατανάλωση πετρελαιοκινητήρες που είχε το Kadjar καθώς δομικά η νέα πλατφόρμα του Austral δεν επιτρέπει την υποδοχή diesel κινητήρα. Συνεπώς οι κινητήρες είναι μόνο βενζίνης – μικροί 1,2 ή 1,3 λίτρων – με τα υβριδικά συστήματα δεν έχουν προς το παρόν πρόβλεψη για επαναφόρτιση (plug-in).

 

Best of Network