Δοκιμή Renault Captur E-Tech Hybrid: Υπάρχει λόγος

Ναι, υπάρχει λόγος που το Renault Captur είναι μία από τις βασικές επιλογές στην κατηγορία των μικρών SUV και η ήπια υβριδική έκδοση που δοκιμάζουμε έρχεται να τον κάνει κάπως πιο σοβαρό.

Renault Captur E-Tech Hybrid

Το ανανεωμένο σε εμφάνιση Renault Captur στην ήπια υβριδική του έκδοση, ξεχωρίζει για φαίνεται φρέσκο και τεχνολογικά συμβατό με την εποχή

ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ

Γιατί είναι άνετο και έχει χώρους

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ

Γιατί είναι "μονοδιάστατη" η λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου

Τo "Μαμά, μεγέθυνα το παιδί" που έκανε η Renault πριν από μερικά χρόνια στο Renault Clio για να δημιουργήσει το Renault Captur και να έχει έναν αξιοπρεπή εκπρόσωπο στην κατηγορία των B SUV, (η οποία τώρα πια είναι η πιο εμπορική στην αγορά), απέκτησε στην πορεία των ετών δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και αυτόνομη ύπαρξη.

Renault Captur E-Tech Hybrid

Το Captur, εξάλλου, ποτέ δεν αφορούσε συγκεκριμένες ανάγκες ή υπήρχε για να ικανοποιήσει συγκεκριμένο κοινό. Στο πνεύμα αυτό η mild hybrid έκδοση του Captur έρχεται να του ανεβάσει το προσδόκιμο φρεσκάδας και σε τεχνολογικό επίπεδο, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο το οποίο στους υπόλοιπους τομείς είναι πολύ νέο και αναβαθμισμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Renault Captur E-Tech Hybrid

Κάπως υβριδικό με μπαταρία 1,2 kWh

Συνεπώς, το ήπια υβριδικό σύστημα, που στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων EDC, περιλαμβάνει την μπαταρία των 1,2 kWh και είναι 12 Volt. Η εμπλοκή του στη λειτουργία είναι όσο ανεπαίσθητη μπορεί να διανοείσαι διαβάζοντας αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι τόσο μικρή, που σχεδόν δεν την αντιλαμβάνεσαι παρά μόνο στην εκκίνηση του συστήματος και στο γεγονός ότι υπάρχει επιλογή ECO.

Renault Captur E-Tech Hybrid

Αυτό είναι κακό μόνο αν στην πραγματικότητα ήθελες να έχεις ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το Captur Hybrid δεν είναι και δεν πλησιάζει σε αυτό. Αν όμως θέλεις ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο με μειωμένα διάφορα έξοδα, όπως τα τέλη κυκλοφορίας και μια μείωση στην κατανάλωση, τότε αυτό το υβριδικό είναι τέλειο, γιατί στην ουσία του είναι από αυτά που είναι λιγότερο παρεμβατικά. 

Renault Captur E-Tech Hybrid

Στον δρόμο η ευκολία χειρισμού και η άνεση κίνησης ευνοεί την καθημερινότητα και δημιουργεί ένα από τα σημαντικά ατού του Captur, ενώ οι 140 ίπποι και τα 260 Nm ροπή, που έρχονται από τον κινητήρα των 1.333 κ.εκ., δημιουργούν μια αίσθηση ωριμότητας στο σύνολο. Μια εντύπωση μόνο ανεπάρκειας σου αφήνει το αυτόματο EDC κιβώτιο.

Renault Captur E-Tech Hybrid

Σίγουρα στη sport επιλογή οι αλλαγές είναι ταχύτερες, αλλά είναι κάπως μονοδιάστατο να κρατά τόσο ψηλά τις στροφές, ακόμα και όταν εσύ κινείσαι ομαλά, αλλά με το sport επιλεγμένο. Σε προδιαθέτει και, κυρίως, σε προτρέπει με αυτό τον τρόπο να κάνεις την οικονομία καυσίμου και ρύπων, για την οποία είναι φτιαγμένο το Captur. Το παραμικρό ίχνος ανεπάρκειας, πάντως, δεν υπάρχει στο εσωτερικό.

Renault Captur E-Tech Hybrid

Σίγουρα άνετο

Τα καθίσματα είναι εντυπωσιακά ξεκούραστα, κάτι που συνειδητοποιείς μόνο όταν περάσεις ώρες καθισμένος πάνω τους, ενώ η άνεση είναι εφάμιλλη ενός αμιγώς ταξιδιάρικου αυτοκινήτου. Κάθεσαι ψηλά βέβαια, αλλά η θέση ψηλά είναι γενικά πιο all around ρύθμιση. Πέραν αυτών, η ατμόσφαιρα δείχνει το πολύ νεαρό της ηλικίας του και ακόμα και στην περίπτωση της μικρής οθόνης στο κέντρο του ταμπλό, όπως αυτή που είχαμε στο αυτοκίνητο της δοκιμής, δεν αισθάνεσαι ότι σου λείπει κάτι. Ο τρόπος που χωρίζεται και παρέχει τις πληροφορίες είναι απολύτως εργονομικός. 

Renault Captur E-Tech Hybrid

Συνολικά, το Renault Captur στην ήπια υβριδική του έκδοση είναι ένα αυτοκίνητο γήινο και ρεαλιστικό. Προσφέρει πάρα πολλά τα οποία στην εποχή μας ενδεχομένως να μην εκτιμώνται καν και δεν υστερεί παρά μόνο ίσως στον εντυπωσιασμό, τόσο προς τους γύρω σου όσο και προς εσένα τον ίδιο που θα το οδηγείς καθημερινά. 

Renault Captur E-Tech Hybrid

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο 3ο τεύχος του Top Gear Magazine που κυκλοφορεί στα περίπτερα. 

Best of Network