Η γέφυρα με τα δεκάδες ατυχήματα (video)

Εφιάλτης έχει γίνει αυτή η έξοδος κάτω από μια γέφυρα που αναγκάζει τους οδηγούς να φρενάρουν απότομα με αποτέλεσμα δεκάδες ατυχήματα

Οι οδηγοί στο Σιάτλ δεν φαίνεται να έχουν εκτιμήσει σε όλο του το μέγεθος το πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει αυτός ο επικίνδυνος δρόμος. Είναι μια στενή έξοδος κάτω από μια γέφυρα, στο νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ι5. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί εκεί δεκάδες ατυχήματα, άλλα σοβαρότερα, άλλα όχι και τόσο, αλλά σε κάθε περίπτωση βίαια τρακαρίσματα που σε τρομάζουν στην θέα και μόνο. 

Η συχνότητα μάλιστα των ατυχημάτων οδήγησε έναν κάτοικο της περιοχής να τοποθετήσει μια κάμερα που καταγράφει όλο το 24ωρο και μετά όπως κάνει κάθε φυσιολογικός άνθρωπος στην εποχή μας, τα ανεβάζει στο YouTube. Έτσι ο συγκεκριμένος δρόμος έγινε viral τις τελευταίες ημέρες κυρίως στο Twitter, καθώς από τα άλλα social media είχε περάσει πριν από μερικούς μήνες. Τώρα όμως το video είναι μεγαλύτερο και περιλαμβάνει περισσότερα ατυχήματα, ενώ όλοι αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό. 

Διαβάστε Επίσης

Γιατί συμβαίνει αυτό λοιπόν; 

Ο λόγος είναι προφανώς η έλλειψη προσοχής των οδηγών. Πρόκειται για μια στενή έξοδο που βάζει τα αυτοκίνητα, σε ένα μικρό σε μήκος και σκοτεινό τούνελ κάτω από την γέφυρα και  καταλήγει σε μια ανηφορική διασταύρωση με φανάρι. Οι οδηγοί που αγνοούν τις πινακίδες για την αλλαγή ορίου ταχύτητας, αλλά και εκείνες που υποδεικνύουν πως ακολουθεί κλειστή στροφή, φτάνουν χωρίς να έχουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με υπερβολική ταχύτητα για εκείνο το σημείο. Η συνέχεια βρίσκεται κάπου περιφερειακά του δρόμου. Είτε στο πεζοδρόμιο δεξιά, είτε αριστερά στον τοίχο με τα φυτά. 

Στις πιο άσχημες περιπτώσεις περνούν με κόκκινο λόγω ταχύτητας και παίρνουν "στον λαιμό τους" και άλλους οδηγούς. Πάντως αρκετοί είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται πως η σήμανση δεν φτάνει και μάλιστα έχουν κάνει και τα σχετικά αιτήματα στις αρχές. Οι ίδιοι εξακολουθούν να διαμαρτύρονται πως οι υπεύθυνοι εκεί στο Σιάτλ δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες να ελαττώσουν το πρόβλημα.

Πάντως παρακολουθώντας στο παραπάνω tweet ένα πέρασμα από το συγκεκριμένο σημείο, με νορμάλ ταχύτητα και με την απαιτούμενη προσοχή του οδηγού, καταλαβαίνει κανείς ακριβώς πώς είναι το συγκεκριμένο σημείο. Καταλαβαίνει επίσης και την επικινδυνότητα και μάλλον αυτό το post είναι πολύ πιο διαφωτιστικό από εκείνα με τα ατυχήματα. 

Διαβάστε Επίσης

Best of Network