Άκου τον ψεύτικο ήχο του Hyundai Ioniq 5 N

Στο πρόσφατο ντεμπούτο του Hyundai Ioniq 5 N στο Goodwood Festival of Speed κάποιοι παρατήρησαν τον ψεύτικο ήχο κινητήρα του ηλεκτρικού οχήματος

Hyundai Ioniq 5 N Goodwood FOS

Το Hyundai Ioniq 5 N αποδεικνύεται εξίσου σημαντικό με το απλό Ioniq 5 το οποίο αφενός έχει χαρίσει ήδη διακρίσεις στην εταιρεία, αφετέρου δε υπολογίζεται να έχει μια λαμπρή πορεία στην ηλεκτρική εποχή των αυτοκινήτων. Στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed η Hyundai παρουσίασε ¨την "ξεσηκωτική" έκδοση Ν του Hyundai Ioniq 5 και εκείνο που εντυπωσίασε, ίσως όσο και το drift ήταν ο ήχος θερμικού κινητήρα. Που είναι φυσικά τεχνητός. 

Hyundai Ioniq 5 N Goodwood FOS

Το Hyundai Ioniq 5 N παραγωγής εξοπλίζεται με το N Active Sound +, το οποίο χρησιμοποιεί το σύστημα 10 ηχείων του αυτοκινήτου (οκτώ εσωτερικά και δύο εξωτερικά) για να δημιουργήσει τον ήχο που θα προσφέρει ό,τι ακριβώς λείπει από άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως επιδόσεων. 

Διαβάστε Επίσης

Και είναι αλήθεια πως ο ψεύτικος ήχος του Hyundai Ioniq 5 N, δεν είναι καθόλου κακός. Από τα video που κυκλοφόρησαν κατά την παρουσία του στο Goodwood, το ηλεκτρικό hatchback της Hyundai φαίνεται πως έχει ένα αρκούντως γουργουρητό ρελαντί. 

Ωστόσο από την παρουσία του μέσα στην πίστα φάνηκε ακόμη πιο ενδιαφέρον το γεγονός πως ο ψεύτικος ήχος είναι συνδεδεμένος με το γκάζι. Αυτό κάνει ακόμη πιο πειστική και ενδιαφέρουσα την όλη διαδικασία καθώς θυμίζει έντονα, παραδοσιακό θερμικό αυτοκίνητο. 

Τρεις ηχητικές επιλογές 

Η Hyundai διαθέτει τρία ηχητικά θέματα για το Ioniq 5 N παραγωγής, ένα από τα οποία μιμείται τον ήχο του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 2,0 λίτρων της μάρκας. Τα άλλα δύο θέματα αντλούν έμπνευση από το RN22e και τα δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη, με το τελευταίο να διαθέτει μεταβλητή ένταση κατά τη διάρκεια των στροφών. 

Hyundai Ioniq 5 N Goodwood FOS

Το N Active Sound + αποτελεί μέρος μιας σουίτας τέτοιων βοηθημάτων με τα οποία η Hyundai προσπαθεί να φέρει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα πιο κοντά σε αυτά που έχουμε συνηθίσει ως οδηγοί θερμικών. Τέτοιο είναι και το N e-shift που προσομοιώνει τις αλλαγές του οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη το οποίο τοποθετείται στα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network