Το ότι η κατανάλωση αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί, είναι κάτι που σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές. Το θέμα είναι πως, για λίγο διαφορετικούς λόγους που όμως καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα που αφορά την ασφάλεια, ούτε η κατανάλωση φαγητού είναι κάτι που συνιστάται κατά την οδήγηση.
Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Ακόμη και κάποιος που δεν οδήγησε ποτέ έχοντας έστω ίχνος από αλκοόλ στο αίμα του, είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να κρατούσε στο χέρι του ένα σάντουιτς, ένα φρούτο, ένα μπισκότο, κάτι φαγώσιμο τέλος πάντων, ενώ το άλλο χέρι του βρισκόταν στο τιμόνι.
Βλέπεις, η ανάγκη ή επιθυμία του ανθρώπου να καταναλώνει τροφή, προϋπήρχε της ανάγκης του να οδηγεί και ως εκ τούτου, το πρόβλημα του συνδυασμού των δύο έκανε την εμφάνισή του ταυτόχρονα με την εμφάνιση του πρώτου αυτοκινήτου. Έτσι λοιπόν, κάποια στιγμή στις αρχές του περασμένου αιώνα εμφανίστηκε στην αγορά ένα προϊόν που δημιουργήθηκε ειδικά για κατανάλωση εντός του αυτοκινήτου. Και μάλιστα ο δημιουργός του, ήταν η Rowntree's of York. Κι αν αυτό το όνομα δεν σου λέει κάτι, τότε το Kit Kat θα σου λέει σίγουρα.
Λοιπόν ναι, η εταιρεία που έφερε στον κόσμο αυτόν το θρυλικό Kit Kat το 1935, λίγα χρόνια πριν είχε παρουσιάσει την Rowntree's Motoring Chocolate. Όπως μπορείς να συμπεράνεις από το όνομα, πρόκειται για μια σοκολάτα που απευθυνόταν ειδικά στους οδηγούς. Η διαφορά της από τα αντίστοιχα προϊόντα της εποχής, ήταν πως αυτή η κατά τα άλλα απλή σοκολάτα γάλακτος, ήταν γεμιστή με αμύγδαλα και σταφίδες. Με τα σημερινά δεδομένα δεν ακούγεται επαναστατικό, αλλά το 1920 ήταν σίγουρα πρωτοποριακό.
Στις διαφημίσεις της εποχής, η Motoring Chocolate περιγράφεται ως μια ιδιαίτερα θρεπτική πρόταση για τους οδηγούς, κάτι σαν πλήρες γεύμα, που μάλιστα δεν σε κάνει να διψάς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Mr York στον διάλογό του με τον οδηγό του αυτοκινήτου στη σχετική έντυπη διαφήμιση, "η Motoring Chocolate είναι ιδιαίτερα θρεπτική για τους αυτοκινητιστές, ώστε να μπορούν να γευματίζουν στον υγιεινό καθαρό αέρα και να απολαμβάνουν κάθε λεπτό της υπέροχης ηλιοφάνειας”. Λογικά δεν θα είχαν στο μυαλό τους τον Κηφισό σε ώρα αιχμής το καλοκαίρι.