Hyundai Ioniq 5 N: Πώς είναι από κοντά το τέλος της βενζίνης

Ναι, έχουμε βίντεο με το αυτοκίνητο που αλλάζεις ταχύτητες ενώ κινείται με ρεύμα και βλέπουμε από κοντά πώς είναι το πρώτο ηλεκτρικό N

Το Hyundai Ioniq 5 N είναι πολύ πιθανόν πρώτα να το σκέφτηκαν οι φαν της κορεατικής φίρμας και μετά η ίδια η Hyundai. Όταν αποκαλύφθηκε το Hyundai Ioniq 5, πολλοί κατάλαβαν ότι αυτό το σχήμα κάπου σε παραπέμπει. Γρήγορα οι φωτοσοπάδες το έντυσαν με χρώματα της Martini και ιδού: μάλλον η integrale της νέας εποχής. Και τώρα που το Hyundai Ioniq 5 N είναι γεγονός, αυτή η θεωρία περί integrale ίσως να βγει αληθινή. Και εμείς έχουμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά στο βίντεο. 

Στην αρχή το βίντεο έχει ένα δώρο: πριν ξεκινήσει η ξενάγηση στο Hyundai Ioniq 5 N έχει Hyundai N Vision 74 -η αναβίωση του Hyundai Pony Coupe αλλά με πολλά καντάρια τεχνολογίας. Ναι, αυτό. Το αυτοκίνητο-πείραμα που ντριφτάρει χωρίς αύριο και συνδυάζει νεορετρό αισθητική και το υδρογόνο μαζί με το ρεύμα. 

Διαβάστε Επίσης

Μετά περνάμε στο κυρίως πιάτο με το Hyundai Ioniq 5 N, το αυτοκίνητο που μάλλον θα σκοτώσει την βενζίνη αφού είναι ηλεκτρικό αλλά μπορείς να αλλάζεις "ταχύτητες" και να ακούς ήχο από κινητήρα! Ναι, αυτά τα βέβηλα κάνει το νέο N της Hyundai.

Hyundai Ioniq 5 N
Hyundai Ioniq 5 N
Hyundai Ioniq 5 N
Hyundai Ioniq 5 N
Hyundai Ioniq 5 N
Hyundai Ioniq 5 N
Hyundai Ioniq 5 N

Και δεν έχουμε πει ακόμα για τους δύο ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδουν 600 ίππους και 740 Nm ροπής. Κι αν έχεις ήδη αρχίσει να εντυπωσιάζεσαι, περίμενε γιατί έχει και συνέχεια. Με ενεργοποιημένη τη λειτουργία N Grin Boost που διαρκεί 10 δευτερόλεπτα, η ισχύς αυξάνεται στους 641 ίππους και η ροπή στα 770 Nm. Προφανώς τετρακίνητο και 0-100 km/h έχει σε 3,5 δλ. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network