To Hyundai Ioniq 5 δείγμα αισθητικής και τεχνολογίας

Η Hyundai μπορεί να απολαμβάνει ήδη πολλά βραβεία για το Ioniq 5 όμως η ελκυστικότητα του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου δεν αποτιμάται πιστά

Hyundai Ioniq 5

Οι καθαρές γραμμές που συνθέτουν ένα σχεδόν παραδοσιακό σχήμα, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν μια απολύτως up to date συνολική εικόνα, είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Hyundai Ioniq 5. Το μεσαίο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai είναι ήδη ένα από τα πιο αναμενόμενα αυτοκίνητα της νέας εποχής. 

Hyundai Ioniq 5

Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια αύρα γύρω από το όνομά του, αλλά και την άφιξή του στην ελληνική αγορά και αυτό αυξάνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που μιλάμε για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Είναι ένα τυπικό hatchback όσον αφορά την κεντρική ιδέα, παρόλα αυτά η τεχνολογία της εποχής επιτρέπει αφενός το μεταξόνιο των 2,99m. που χαρίζει εξαιρετικούς χώρους, αφετέρου μια εξαιρετικά ισορροπημένη κατασκευή όσον αφορά το βάρος

Hyundai Ioniq 5

Ένας βασικός λόγος για όλα αυτά είναι φυσικά η πλατφόρμα δημιουργίας του. H E-GMP προορίζεται για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ανταποκρίνεται άψογα, κάτι που μπορεί να αποτελέσει και ένα μάθημα για άλλους κατασκευαστές που προσπαθούν με διαμορφώσεις σε υπάρχοντα, συμβατικά, πατώματα να περάσουν στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα φέρνει την Hyundai σε θέση ισχύος έναντι έναντι σημαντικού τμήματος του ανταγωνισμού δεδομένου πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην E-GMP πλατφόρμα μοιάζει δεδομένο πως δεν θα υστερούν σε τίποτα από πιθανώς ακριβότερες, λόγω brand, κατασκευές. 

Hyundai Ioniq 5

H Hyundai βλέπει το Ioniq 5 ως το αυτοκίνητο που θα επαναπροσδιορίσει την επιθυμία των οδηγών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με βάση τα παραπάνω δεν έχει και τόσο άδικο, καθώς και σε εμφάνιση αλλά και σε τεχνολογία, κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει το επόμενο "αυτοκίνητο του λαού", διατηρώντας ωστόσο τα χαρακτηριστικά ποιότητας που όλο και περισσότερο αποτελούν must στις ημέρες μας. 

Hyundai Ioniq 5

Ήδη το Hyundai Ioniq 5, σχεδόν πριν καν παρουσιαστεί επισήμως, διαθέτει χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας που πλησιάζουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Στο επίπεδο 2 της αυτόνομης μετακίνησης, στο οποίο βρίσκεται παρέχει όλα τα συστήματα υποβοήθησης που θα αφαιρέσουν από τη σκέψη του οδηγού οποιονδήποτε αστερίσκο κατά την μετακίνηση. Πέραν αυτού η αξιολόγηση των 5 αστέρων στις δοκιμές του EuroNCAP είναι μια ακόμη σφραγίδα ασφαλείας

Hyundai Ioniq 5

Το μεγάλο μεταξόνιο στο οποίο αναφερθήκαμε, επιτρέπει κορυφαία επίπεδα άνεσης τα οποία συνδυάζονται με επιλογές στο εσωτερικό τόσο για ξεκούραση και relax, όσο και για ψυχαγωγία ή διασκέδαση. Οι δύο οθόνες αφής 12,25 ιντσών εκτός από ευκολία χειρισμού συμβάλλουν σημαντικά και στην αισθητική του εσωτερικού, όπου διατηρείται η απλότητα και η σύγχρονη μίνιμαλ οπτική. 

Hyundai Ioniq 5

Το Hyundai Ioniq 5 με το σύστημα μπαταριών που διαθέτει είναι συμβατό με πολλαπλές τεχνολογίες φόρτισης, κάτι που δίνει τη δυνατότητα σε ταχυφορτιστή να χρειάζεται λιγότερα από 20 λεπτά για να φτάσει η διαθέσιμη ενέργεια από το 10% στο 80%. Έτσι επιτυγχάνεται αύξηση της αυτονομίας κατά 100 χλμ. σε πέντε λεπτά, χρόνος που πλησιάζει ακόμη και αυτόν του παραδοσιακού ανεφοδιασμού σε πρατήριο. Βέβαια η αυτονομία είναι ούτως ή άλλως ιδιαίτερα μεγάλη. Στην επιλογή με κίνηση στους πίσω τροχούς με την μπαταρία 77,4 kWh η απόσταση που μπορεί να διανύσει κανείς μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 507 χλμ. 

Hyundai Ioniq 5

Συνολικά το Hyundai Ioniq 5 αναμένεται ως το πρώτο δείγμα μιας νέας εποχής στις παρυφές της οποίας είμαστε ήδη, αλλά αυτό δεν αφορά της Hyundai μόνο. Αποτελεί δείγμα ηλεκτροκίνησης συνολικά με τεχνολογίες αιχμής σε όλους τους τομείς και αισθητική που το καθιστά μεταξύ των κορυφαίων επιλογών. 

Best of Network