Ξεκίνησε η παραγωγή του Volvo EX90, του ηλεκτρικού αυτοκινήτου-υπολογιστή

Το πρώτο Volvo EX90 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας θα παραδοθεί σε πελάτη στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στο έτος.

Το νέο ηλεκτρικό 7θέσιο SUV Volvo EX90

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού SUV της Volvo EX90 στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Νότια Καρολίνα με τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες να προγραμματίζονται για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Το EX90 επεκτείνει τη σειρά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo και είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που εφοδιάζεται με τεχνολογία κεντρικού υπολογιστή για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Volvo EX90 paragogi

Η εταιρεία δηλώνει πως το EX90 είναι το πιο ασφαλές Volvo που έχει κατασκευαστεί και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε.

Διαβάστε Επίσης

Το μοντέλο βασίζεται σε νέα τεχνολογία που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίξει ηλεκτρικά συστήματα κίνησης που μπορούν να δώσουν αυτονομίες έως και 600 χλμ. Εκτός των άλλων διαθέτει μια ευρύχωρη καμπίνα με καθίσματα για επτά επιβάτες με δυνατότητες διαμόρφωσης.

Volvo EX90 paragogi

Σε ότι αφορά την παραγωγική διαδικασία, ο Jim Rowan, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε μεταξύ άλλων: "Το αμιγώς ηλεκτρικό EX90 εγκαινιάζει μία νέα εποχή για τη Volvo Cars. Μία νέα εποχή για την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την ανθρωποκεντρική τεχνολογία. Είμαστε περήφανοι που το EX90 κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και αντανακλά τον μακροχρόνιο δεσμό με τους ανθρώπους μας στη Νότιο Καρολίνα και την ευρύτερη αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών".

Σχετικά με το εργοστάσιο

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo Cars στις ΗΠΑ άνοιξε το καλοκαίρι του 2018 λίγο έξω από το Τσάρλεστον, μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις στη χώρα. Σήμερα, το εργοστάσιο του Τσάρλεστον κατασκευάζει το EX90 και το S60 και έχει ικανότητα παραγωγής έως και 150.000 αυτοκινήτων ανά έτος.

Volvo EX90 paragogi

Τα τελευταία χρόνια έγιναν εκτεταμένες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις. Τα τμήματα αμαξωμάτων και βαφής ανανεώθηκαν και επεκτάθηκαν σημαντικά, ενώ το εργοστάσιο διαθέτει πλέον μία προηγμένη γραμμή παραγωγής μπαταριών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία της Volvo στην αγορά των ΗΠΑ μετρά σχεδόν 70 χρόνια με την εταιρεία να λειτουργεί ένα διευρυμένο δίκτυο 281 διανομέων σε 47 πολιτείες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network