Τα ηλεκτρικά Volvo XC40 και C40 μετονομάζονται σε EX40 και EC40

Η αλλαγή της ονομασίας συνοδεύεται από αύξηση ισχύος της έκδοσης Twin Motor στους 442 ίππους, με παράλληλη βελτίωση στην απόκριση του γκαζιού.

Volvo EC40
Volvo EC40
Volvo EX40 Black Edition
Volvo EC40
Volvo EC40
Volvo EΧ40 Black Edition
Volvo EX40
Volvo EX40 Black Edition
Volvo EC40
Volvo EC40 Black Edition
Volvo EX40
Volvo EX40 Black Edition
Volvo EX40 Black Edition

Η Volvo ανακοίνωσε ότι τα XC40 Recharge και C40 Recharge θα ονομάζονται πλέον EX40 και EC40, ως μέρος των αναβαθμίσεων που θα υποστούν τα δύο μοντέλα. Τα αμιγώς ηλεκτρικά SUV επωφελούνται επίσης από την αύξηση ισχύος για τις εκδόσεις με δύο κινητήρες, ενώ προστίθεται και μια νέα έκδοση σε επίπεδο εξοπλισμού, η Black Edition.

Τα νέα ονόματα έρχονται να ταυτιστούν με τη νέα εποχή της μάρκας και τη νέα γενιά των ηλεκτρικών της μοντέλων όπως τα EX30, EX90 και EM90. Συμβάλλουν επίσης στη διαφοροποίηση του EX40 από το XC40 με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο διατηρεί το παλιό του όνομα, διευκολύνοντας τους πελάτες να διακρίνουν τα EV από τα υβριδικά.

Volvo EC40

Σε συνέχεια των παραπάνω, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του XC40 δεν θα φέρουν στο εξής τα διακριτικά "Recharge" και θα ονομάζονται απλά T6 και T8. Εκτός από τα νέα logo στην πόρτα του χώρου αποσκευών, οι εκδόσεις EX40 και EC40 Twin Motor επωφελούνται από το νέο πακέτο λογισμικού Performance που προσθέτει ισχύ 34 ίππων, μαζί με μια νέα χαρτογράφηση πεντάλ για ταχύτερη απόκριση του γκαζιού.

Η πλήρης ισχύς των 442 ίππων είναι προσβάσιμη μέσω ενός νέου προγράμματος οδήγησης "Performance". Η ίδια αναβάθμιση θα είναι επίσης διαθέσιμη για  σε επιλεγμένες αγορές, ως μέρος μιας προαιρετικής ενημέρωσης λογισμικού over-the-air.

Volvo EX40 Black Edition

Παράλληλα, όσοι εκτίμησαν την εμφάνιση του Volvo XC60 Black Edition, θα χαρούν να μάθουν ότι τα XC40, EX40 και EC40 είναι τώρα διαθέσιμα με τις ίδιες προδιαγραφές. Το χρώμα Onyx Black συνδυάζεται με το γυαλιστερό μαύρο σήμα και το αντίστοιχο φινίρισμα για τις ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, τα μοντέλα Black Edition διατίθενται είτε με συνθετική είτε με υφασμάτινη ταπετσαρία. Όλες οι εκδόσεις εξοπλισμού διατίθενται με στάνταρ ενσωματωμένες υπηρεσίες Google.

Volvo EC40

Η Volvo παραμένει προσηλωμένη στον πλήρη εξηλεκτρισμό της έως το 2030. Πέρυσι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν το 16% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων της Volvo. Αυτός ο αριθμός μπορεί να μην ακούγεται τόσο εντυπωσιακός, αλλά αντιπροσωπεύει αύξηση 70% από έτος σε έτος και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2024 με την προσθήκη των νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Εκτός από τα EX30, EX40, EC40, EX90 και EM90, η Volvo υποσχέθηκε ότι "αρκετά περισσότερα νέα μοντέλα" θα ενταχθούν στη γκάμα μηδενικών εκπομπών ρύπων στο προσεχές μέλλον.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network