Volvo EX90 εναντίον EX30: Τι συνέβη όταν το μεγάλο SUV συγκρούστηκε με το μικρό (video)

Η Volvo εμβόλισε με το θηριώδες ηλεκτρικό EX90 το μικρότερο, επίσης ηλεκτρικό ΕΧ30 για να αποδείξει πως οι επιβάτες είναι ασφαλείς.

Volvo EX90 και Volvo EX30 crash test

Για την Volvo η ασφάλεια ήταν πάντα πρωταρχικό ζήτημα στην κατασκευή αυτοκινήτων και τώρα το αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τοποθετώντας το μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV της γκάμας της, το Volvo EX90 σε μια δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης με το μικρότερο της γκάμας της, Volvo EX30.

Volvo EX90 και Volvo EX30 crash test

Η σύγκρουση είναι τόσο σφοδρή όσο μπορείς να φανταστείς, ωστόσο όπως διαβεβαιώνει η Lotta Jakobsson, ειδική επί της προστασίας από τραυματισμούς, τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς αυτά που ανέμεναν οι άνθρωποι της εταιρείας. 

Διαβάστε Επίσης

Tο Volvo EX90 κινούταν με 50 km/h, ενώ το EX30 ταξίδευε με 20 km/ όταν συνέβη η σύγκρουση. Μιλώντας για ταχύτητα, όλα τα μοντέλα της Volvo έχουν περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 180 km/h από το 2020. Μέσα στο πιο ευάλωτο SUV βρίσκονταν δύο μικροκαμωμένες γυναίκες στην πλευρά του οχήματος με το οποίο συγκρούστηκε η ναυαρχίδα της Volvo. 

Volvo EX90 και Volvo EX30 crash test

Όπως εξήγησε η κ. Jakobsson η κατασκευή του EX90 μειώνει τον κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμών σε όσους βρίσκονται μέσα στο EX30. Το κάτω μέρος της μπροστινής δομής του μεγαλύτερου SUV είναι επί τούτου πιο χαμηλά και αλληλεπιδρά με την πλευρική δομή του μικρότερου οχήματος, ακριβώς όπως πρέπει για να απορροφήσει καλύτερα τις δυνάμεις της σύγκρουσης. 


Δεδομένου ότι και τα δύο είναι ολοκαίνουργια SUV, ούτε το EX30 ούτε το EX90 έχουν δοκιμαστεί ακόμη από το EuroNCAP, αλλά κάτι μας λέει πως θα αποσπάσουν την μέγιστη αξιολόγηση από τον ανεξάρτητο φορέα.

Volvo EX90 και Volvo EX30 crash test

Για την Volvo πάντως όπως επισημαίνεται στο video της Automotive News που βρέθηκε στο ερευνητικό κέντρο ασφαλείας στην Torslanda της Σουηδίας στόχος δεν είναι τα αστέρια του EuroNCAP στα crash test αλλά η μείωση των συγκρούσεων στους δρόμους, με ορίζοντα να σταματήσουν να συμβαίνουν ατυχήματα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network