Πόσο επιβαρύνει η Tesla το περιβάλλον-τι αναφέρει επίσημη έκθεση

Στην ετήσια έκθεση της Tesla σχετικά με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τα προϊόντα της, που φυσικά η ίδια καταγράφει ως θετικό, αναφέρονται πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Tesla Model Y

Η έκθεση της Tesla δεν θα μπορούσε παρά να είναι μια "αυτοαγιογραφία". Αλλά, μήπως αυτό δεν συμβαίνει με τις περισσότερες εταιρίες (και όχι μόνο αυτοκινητοβιομηχανίες); Ασφαλώς και συμβαίνει γιατί σε ένα τέτοιο έγγραφο ο εκάστοτε οργανισμός θα πρέπει να ευλογήσει τα γένια του.

Tesla Έκθεση περιβαλλοντικού αποτύπωματος

Εν πάση περιπτώσει, τα στοιχεία και τα νούμερα από το "Impact Report" της Tesla είναι, αν μη τι άλλο, ενδιαφέροντα. Σύμφωνα με το αρχικό statement, o σκοπός της εταιρίας δεν αφορά μόνο το μέλλον του πλανήτη, αλλά και την πρόληψη πάνω από 8 εκατομμύρια πρόωρων θανάτων που προκαλούνται κάθε χρόνο, από τη ρύπανση εξ αιτίας της καύσης ορυκτών καυσίμων.

Διαβάστε Επίσης

Παράλληλα με την κερδοφορία, θα συμπληρώσουμε εμείς. Ωστόσο, η επιβάρυνση κατά 20 εκατομμύρια λιγότερους μετρικούς τόνους CO2, που έχουν "αποφευχθεί" το 2023 (αν υποθέσουμε ότι στη θέση των Tesla θα κυκλοφορούσαν θερμικά μοντέλα), είναι εντυπωσιακή.

Tesla Έκθεση περιβαλλοντικού αποτύπωματος


Η Tesla, ενώ αναγνωρίζει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε αυτή τη φάση έχουν υψηλότερο αποτύπωμα αερίων του θερμοκηπίου κατά την παραγωγή τους, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, ένα από τα μοντέλα της θα επιβαρύνει το περιβάλλον κατά 51 τόνους CO2 λιγότερους.
Tesla Έκθεση περιβαλλοντικού αποτύπωματος

Επίσης, καθώς η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται καθαρότερη με την πάροδο του χρόνου, ο αντίκτυπος αυτός θα αυξηθεί. Σε αντίθεση με την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων, οι πρώτες ύλες που απαιτούνται για τις μπαταρίες δεν είναι μιας χρήσης - αντίθετα, μπορούν να ανακυκλωθούν.

Tesla Έκθεση περιβαλλοντικού αποτύπωματος

Ακόμη και στην κορύφωση της ζήτησης, η μετάβαση σε μια βιώσιμη ενεργειακή οικονομία θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της εξόρυξης πρώτων υλών, κατά 18 γιγατόνους, σε ετήσια βάση.

Tesla Έκθεση περιβαλλοντικού αποτύπωματος


Τέλος οι μπαταρίες των Tesla είναι σχεδιασμένες να διαρκούν περισσότερο από τη διάρκεια ζωής του οχήματος. Μετά από 320.000 χλμ., τα Model 3 & Y διατηρούν κατά μέσο όρο το 85% της αρχικής τους χωρητικότητας, ενώ, πάντα σύμφωνα με την έκθεση, καμία από τις μπαταρίες δεν καταλήγει στις χωματερές: στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους ανακυκλώνονται και τα ανακυκλωμένα υλικά τους χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν καινούργιες μπαταρίες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network