Ο ρόλος της Nvidia στην επιτυχία της αυτόνομης οδήγησης FSD της Tesla

Ο ρόλος της Nvidia στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι όλο και πιο μεγάλος και αυτό αποδεικνύεται από την επιτυχία του FSD 12 της Tesla.

Jensen Huang Nvidia

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των κερδών του πρώτου τριμήνου του 2024 της Nvidia, τα οποία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και εντυπωσίασαν, ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Corlette Kress, μίλησε για το ρόλο του τεχνολογικού γίγαντα στην επέκταση της υποδομής AI της Tesla

Συνεργασία MediaTek και NVIDIA

Σύμφωνα με τον Kress, η αυξημένη υποδομή AI φέρεται να συνέβαλε στην αξιοσημείωτη απόδοση της έκδοσης 12 του FSD της Tesla. Το στέλεχος της Nvidia τόνισε χαρακτηριστικά, "Υποστηρίξαμε την επέκταση της Tesla στον εξοπλισμό εκπαίδευσης AI σε 35.000 επεξεργαστές H100. Η χρήση της υποδομής τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia άνοιξε το δρόμο για την πρωτοποριακή απόδοση της έκδοσης 12 του FSD, του τελευταίου αυτόνομου λογισμικού οδήγησης."

Tesla FSD Beta

 
Από την πλευρά του ο Jensen Huang, ιδρυτής της Nvidia επεσήμανε πως μιλάμε για την επόμενη βιομηχανική επανάσταση σε ό,τι έχει να κάνει με το ΑΙ και σημείωσε σχετικά με την Tesla πως είναι μια από τις εταιρείες που έχουν μεγαλώσει πολύ την εμπορική τους σχέση με την Nvidia, πέραν των παραδοσιακών πελατών της εταιρείας τεχνολογίας. 

Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη βιομηχανία χρησιμοποιεί το τσιπ Data-center της Nvidia, εξαιρουμένων των εταιρειών cloud, είναι η αυτοκινητοβιομηχανία. "Η Tesla είναι πολύ μπροστά στα αυτόνομα αυτοκίνητα", δήλωσε ο Huang. "Κάθε αυτοκίνητο, κάποια μέρα θα πρέπει να έχει αυτόνομη ικανότητα."

Τον Αύγουστο του 2023, η Tesla ανέπτυξε ένα σύμπλεγμα κεντρικών μονάδων Nvidia H100 10.000 κομματιών για να επιταχύνει την εκπαίδευση του πλήρους FSD. Εκείνη την εποχή, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε: "Το H100 είναι περίπου 3 φορές ταχύτερο από το A100 στις δοκιμές μας." 

Τον περασμένο μήνα, αναφέρθηκε ότι η Tesla σχεδιάζει να αυξήσει την ανάπτυξη της AI εγκαθιστώντας 85.000 τσιπ Nvidia H100 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτά τα τσιπ παίζουν καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες AI του Elon Musk, που περιλαμβάνουν τη δημιουργία εξελιγμένων ρομπότ όπως το Optimus Bot αλλά και το Robotaxi. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network