Τι είναι αυτό το Tesla Model 3 χωρίς καθρέφτες

Έχουμε το πιο πιθανό σενάριο γιατί αυτό το Tesla Model 3 κυκλοφορεί χωρίς καθρέπτες και με κάμερες σε διαφορετικά σημεία από το μοντέλο παραγωγής.

Tesla Model 3 ανανεωμένο 2023

Θα μπορούσε αυτή να είναι μια πρώτη ματιά σε ένα όχημα δοκιμών για το επερχόμενο robotaxi της Tesla; Πρόκειται για ένα όχημα που προφανώς βασίζεται στο ανανεωμένο Model 3, αλλά με κάμερες σε εντελώς διαφορετικές θέσεις από εκείνες του κανονικού μοντέλου.

Διαβάστε Επίσης

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε αυτοκινητόδρομο στο Palo Alto της Καλιφόρνια, με πινακίδες από το Τέξας, ενώ δεν είναι σαφές για τί ακριβώς πρόκειται. Το όχημα δοκιμών δεν έχει εξωτερικούς καθρέφτες και οι πλευρικές κάμερες φαίνεται να εξέχουν πολύ περισσότερο, ώστε να μπορούν να έχουν καλύτερη εικόνα των δύο πλευρών του αυτοκινήτου.

Tesla Model 3 Performance Highland 2024

Θα μπορούσε να αποτελεί μια ξεκάθαρη απόδειξη ότι η Tesla εργάζεται πάνω σε ψηφιακούς καθρέφτες, οι οποίοι αντικαθιστούν πλήρως τους παραδοσιακούς και προβάλλουν την εικόνα από τις εξωτερικές κάμερες σε οθόνες που βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η Tesla δεν θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που το κάνει αυτό, καθώς έχουν προηγηθεί εταιρείες όπως η Honda, η Lexus και η Audi.

Όλα όμως τα αυτοκίνητα χωρίς καθρέφτες των προαναφερθέντων κατασκευαστών, διαθέτουν οθόνες στο εσωτερικό του οχήματος τοποθετημένες πολύ κοντά στη βάση της κολόνας Α. Ο λόγος είναι πως εκεί βρίσκεται το σημείο όπου περιμένεις να δεις τους καθρέφτες στην εξωτερική πλευρά του οχήματος, ωστόσο δεν είδαμε καμία οθόνη να βρίσκεται εκεί, στις φωτογραφίες του Model 3 που δημοσιεύτηκαν στο X από τον Nic Cruz Patane.


Επίσης, καμία από τις κάμερες που βλέπουν προς τα πίσω δεν βρίσκεται στη θέση που τις συναντάμε συνήθως σε ένα Model 3. Εκτός από την τοποθέτηση των πλευρικών καμερών, ούτε οι κάμερες της κολόνας B βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Έχουν μετακινηθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου στο επάνω μέρος των πίσω παραθύρων.

Tesla Model 3 Performance Highland 2024


Ακόμη και η πίσω κάμερα που βρίσκεται στην πόρτα του χώρου αποσκευών είναι τοποθετημένη σε νέα θέση, ελαφρώς ψηλότερα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι επίδραση έχει η μετακίνησή της μερικά εκατοστά ψηλότερα στο οπτικό πεδίο της κάμερας, αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο οι μηχανικοί της Tesla μπήκαν στον κόπο να το κάνουν αυτό.

Ο Elon Musk, σε ένα tweet του Σεπτεμβρίου 2023 είχε αναφέρει ότι τα μελλοντικά Tesla θα εγκαταλείψουν όλους τους παραδοσιακούς καθρέφτες, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που βρίσκεται στο εσωτερικό του οχήματος.

Αυτή λοιπόν, θα μπορούσε να είναι μια πρώτη ματιά στην Tesla που δοκιμάζει το σύστημα ψηφιακών καθρεφτών, πριν το εφαρμόσει σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής, αν και απ' ότι φαίνεται, ο κεντρικός καθρέφτης στο εσωτερικό του οχήματος εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network