"Οδηγήστε σαν γυναίκα": Το σλόγκαν της καμπάνιας που προκαλεί αντιδράσεις

Γιατί πρέπει να οδηγούμε σαν γυναίκες; Το σλόγκαν μιας νέας καμπάνιας για την οδική ασφάλεια προκαλεί αντιδράσεις αλλά τα νούμερα λένε ότι είναι σωστό.

Οδηγήστε σαν γυναίκα - καμπάνια οδικής ασφάλειας

Είναι προσβλητικό να οδηγείς σαν γυναίκα; Δυστυχώς σε μια άλλη εποχή αυτή ήταν μια ατάκα / φράση -αρκούντως προσβλητική- που ήταν πιθανό να ακούσεις. Μια φράση όλα λάθος όπως αποδεικνύεται από τα νούμερα.

Οδηγήστε σαν γυναίκα - καμπάνια οδικής ασφάλειας

Γι' αυτό και η νέα καμπάνια ενός οργανισμού οδικής ασφάλειας στην Γαλλία υιοθετεί το σλόγκαν "Οδηγήστε σαν γυναίκα". Και όπως φαίνεται έχει δίκιο να προτείνει κάτι τέτοιο. Γιατί στην πράξη οι γυναίκες που οδηγούν το κάνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια. 

Διαβάστε Επίσης

Η καμπάνια προτρέπει τους άνδρες να "οδηγούν σαν γυναίκες" για να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων στους δρόμους.

Το σύνθημα "conduisez comme une femme" - που σημαίνει "οδηγείτε σαν γυναίκα" - εμφανίζεται στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας της Victims and Citizens, μιας οργάνωσης ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας. Τονίζουν ότι το στερεότυπο ότι οι γυναίκες είναι κατώτεροι οδηγοί είναι ξεπερασμένο και λανθασμένο.

Οδηγήστε σαν γυναίκα - καμπάνια οδικής ασφάλειας

Οι επίσημες στατιστικές της γαλλικής κυβέρνησης αποκαλύπτουν μια έντονη ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων στην ασφάλεια της οδήγησης - οι άνδρες ευθύνονται για το 84% των θανατηφόρων τροχαίων και για το 93% των περιστατικών οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μια έρευνα της Vinci Autoroutes σε 11 ευρωπαϊκές χώρες έδειξε ότι οι Γάλλοι οδηγοί παραδέχτηκαν ότι είναι οι πιο επιθετικοί, με το 67% να ομολογεί ότι βρίζει άλλους οδηγούς και το 91% να υπερβαίνει τακτικά τα όρια ταχύτητας.

Διαβάστε Επίσης

Η Florence Guillaume, επικεφαλής της κυβερνητικής υπηρεσίας οδικής ασφάλειας, σημείωσε ότι οι άνδρες αξιολογούν τον κίνδυνο διαφορετικά από τις γυναίκες. "Οι άνδρες συχνά προσπαθούν να επιδείξουν τη δύναμή τους μέσω της οδήγησής τους", πρόσθεσε.

Μια τηλεοπτική διαφήμιση δείχνει έναν πατέρα να λέει στο γιο του: "Δεν χρειάζεται να κάνεις αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι από έναν άνδρα να κάνει".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network