Δικαίωση για Mercedes: Αθώα στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο Dieselgate

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τερμάτισε την έρευνα για το σκάνδαλο dieselgate χωρίς να αποδώσει ευθύνες στην Mercedes που είχε κατηγορηθεί για παραποίηση στοιχείων σε εκπομπές ρύπων κάποιων μοντέλων της.

Mercedes GLB

Ο όμιλος Mercedes-Benz δήλωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τερμάτισε μια έρευνα που σχετίζεται με το σκάνδαλο Dieselgate και τις παραποιημένες εκπομπές καυσαερίων και ως εκ τούτου, δεν θα καταθέσει κατηγορίες εναντίον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ολοκλήρωσε την έρευνά του και δεν θα απαγγείλει κατηγορίες κατά της Mercedes-Benz", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της μέσω e-mail.

Η απόφαση είναι "ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ασφάλειας δικαίου σε σχέση με τις διάφορες διαδικασίες για το diesel", δήλωσε η Renata Jungo Bruengger , μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes-Benz.

dieselgate

Υπενθυμίζουμε πως οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν μεγάλη πτώση τον Απρίλιο του 2016, όταν το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από την εταιρεία να επανεξετάσει τη διαδικασία πιστοποίησης σχετικά με τις εκπομπές καυσαερίων στις ΗΠΑ.

Τότε είχε ανακοινώσει ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές ενώ ισχυρίστηκε πως η ομαδική αγωγή που κατατέθηκε στις ΗΠΑ και σύμφωνα με την οποία ορισμένα από τα αυτοκίνητά της παραβίαζαν τα πρότυπα εκπομπών ρύπων, η οποία προκάλεσε με τη σειρά της το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήταν "αβάσιμη". Ως φαίνεται, η δικαίωση ήρθε 8 χρόνια μετά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network