Αυτή είναι η πιο προσιτή Mercedes-Benz A-Class στην ελληνική αγορά

H Mercedes ενέταξε προσφάτως τις entry level εκδόσεις Style της σειράς A-Class που είναι πιο προσιτές με στόχο την ανταγωνιστικότητα στην κατηγορία.

Mercedes A180 Style Edition

Είναι γεγονός πως η σειρά A-Class, στην τελευταία της εξέλιξη κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά με ενισχυμένα πακέτα εξοπλισμού μαζί με την αναβάθμιση του λογισμικού της. Ως εκ τούτου, οι τιμές διάθεσης ήταν αυξημένες στερώντας σε ανταγωνιστικότητα τόσο τα μοντέλα hatchback όσο και τα sedan.

Μέχρι πρότινος, η σειρά Α-Class ήταν διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις βενζίνης (Α200, Α220 4MATIC & Α250 4MATIC), μία έκδοση diesel (Α220d) και μία plug-in hybrid έκδοση (Α250e). Χαρακτηριστικό και των πέντε εκδόσεων ήταν ο πλούσιος – σε χαρακτηριστικά και στοιχεία - βασικός εξοπλισμός.

Mercedes A180 Style Edition

Η Star Automotive Ελλάς, εισαγωγέας των μοντέλων της Mercedes στην ελληνική αγορά, έχει πλέον στις τάξεις της τις νέες εισαγωγικές εκδόσεις Style των μοντέλων Α180 και A250e που διατίθενται τόσο με αμάξωμα δύο όγκων (hatchback) όσο και με εκείνο των τριών όγκων (sedan) με πιο προσιτές τιμές.

Οι συγκεκριμένες εκδόσεις προσφέρονται σε προνομιακές τιμές αγοράς ή μακροχρόνιας μίσθωσης και έχουν μικρές διαφοροποιήσεις στην πλούσια παλέτα του βασικού εξοπλισμού της A-Class, χωρίς όμως αλλαγή στα κύρια χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας του μοντέλου.

Διαβάστε Επίσης

Μεταξύ άλλων, η A180 Style διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο τιμόνι, τα προγράμματα οδήγησης του συστήματος DYNAMIC SELECT αλλά και τα γνώριμα συστήματα υποβοήθησης της εταιρείας όπως: το Speed Limit Assist, την ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, το Active Brake Assist αλλά και το σύστημα πλοήγησης Navigation Premium με οθόνη πολυμέσων 10,25’’.

Mercedes A180 Style Edition

Παράλληλα, υπάρχουν 8 διαφορετικές επιλογές για το χρώματa του αμαξώματος και τροχοί 16 ιντσών - η έκδοση A250e Style έχει τροχούς 17 ιντσών.

Τεχνολογία-τιμές

Η έκδοση Α180 Style διαθέτει τον γνώριμο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.330 cc που συναντάμε και στις εκδόσεις Α200 & GLA200 με μέγιστη ισχύ τους 136 ίππους. Όπως το σύνολο της γκάμας των βενζινοκινητήρων της, διαθέτει ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt που υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW επιπλέον ισχύ.

Αυτός ο μικρός ηλεκτροκινητήρας 14 ίππων του υβριδικού συστήματος, προσθέτει ζωντανή απόκριση στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του θερμικού κινητήρα, και εξασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Σε ότι αφορά στην plug-in hybrid έκδοση A250e Style, εκτός από τροποποιήσεις στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος, δεν έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις στην ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και κατά συνέπεια στην αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία που προσφέρει.

Mercedes A180 Style Edition

Για τη φόρτιση παραμένουν διαθέσιμες τρεις επιλογές: πέρα από την τυπική με 3,7 kW, η μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW ή με συνεχές ρεύμα έως 22 kW (προαιρετικός εξοπλισμός).

Η φόρτιση από 10% έως 80% σε ταχυφορτιστή διαρκεί περίπου 25 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια ευέλικτη και πρακτική διαδικασία φόρτισης για την καθημερινότητα.

Οι τιμές διάθεσης των νέων εκδόσεων Style έχουν διαμορφωθεί ως εξής: H A180 Style ξεκινά από τα 37.990 ευρώ και ανεβαίνει στα 38.950 ευρώ για την έκδοση sedan. Αντίστοιχα, η A250e Style έχει ως τιμή εκκίνησης τα 49.950 ευρώ με την έκδοση sedan να τιμάται στα 52.500 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network