Έρχεται ηλεκτρικό super SUV από την AMG-πότε κυκλοφορεί

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV με την υπογραφή της AMG, αναμένεται να τοποθετηθεί απέναντι σε μοντέλα όπως η Lotus Eletre και η 7θέσια Porsche K1.

Vision AMG

Η ύφεση που παρατηρείται εδώ και κάποιο διάστημα στις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων, δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα την πολυτελή κατηγορία. Τουλάχιστον αυτό συμπεραίνει κανείς από την επιλογή της AMG να λανσάρει ένα ηλεκτρικό super-SUV μέσα στα επόμενα χρόνια. Μη φανταστείς ότι μιλάμε για μακροπρόθεσμο σχέδιο, αλλά για κάτι που οι πληροφορίες το θέλουν να υλοποιείται μέσα στην επόμενη διετία.

Διαβάστε Επίσης

Το νέο μοντέλο με άγνωστο για την ώρα όνομα, θα βασίζεται στο πάτωμα που έχει εξελίξει η ίδια η AMG και προορίζεται για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα, γνωστό ως AMG.EA. Από όσα έχουν γίνει γνωστά, το μοντέλο αυτό θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρες αξονικής ροής που κατασκευάζονται από τη Yasa, εταιρεία με έδρα το Oxfordshire, η οποία εξαγοράστηκε από τη Mercedes-AMG πριν από τρία χρόνια.

Vision AMG

Ο κινητήρας αξονικής ροής που εξελίχθηκε από τη Yasa για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της AMG, μπορεί να αποδώσει έως 486 ίππους και 800 Nm ροπής, ενώ το βάρος του περιορίζεται σε μόλις 26,7 κιλά.

Η πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από τη θυγατρική της Mercedes με προσανατολισμό στις επιδόσεις, λέγεται ότι θα υποστηρίζει έως και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες ταυτόχρονα (έναν σε κάθε τροχό), εξασφαλίζοντας παράλληλα τετρακίνηση. Η κίνηση στους πίσω τροχούς με έναν ή δύο κινητήρες είναι επίσης μια επιλογή.

Ισχύς στα επίπεδα των 1.000 ίππων

Με αυτά τα δεδομένα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πώς το επερχόμενο super-SUV της AMG, το οποίο λέγεται ότι θα κάνει το ντεμπούτο του σε δύο χρόνια από σήμερα, θα μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει το φράγμα των 1.000 ίππων.

Μάλιστα θα είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της AMG μετά το 4θυρο EV GT που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα και το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο τον επόμενο χρόνο.

Αρχιτεκτονική 800V και μπαταρίες υψηλής απόδοσης

Τόσο το 4θυρο GT όσο και το super-SUV θα επωφελούνται από μια αρχιτεκτονική 800V και ένα πακέτο μπαταριών υψηλής απόδοσης με μοναδική χημεία κυψελών και υλικό ανόδου πυριτίου από την αμερικανική εταιρεία Sila.

Περισσότερα στοιχεία για το SUV της AMG αναμένεται να μας δώσει ένα concept που θα παρουσιαστεί προσεχώς, με τις διαστάσεις του μοντέλου να είναι παρόμοιες με εκείνες του Vision AMG concept του 2022 που βλέπεις και στις φωτογραφίες.

Vision AMG

Αυτό μεταφράζεται σε μήκος λίγο πάνω από 5 μέτρα (5,08) και μεταξόνιο που θα φτάνει τα 3 μέτρα, αριθμοί που φέρνουν το super-SUV της AMG στα επίπεδα της BMW XM.

Το εσωτερικό, λέγεται πως θα έχει διαφορετική σχεδίαση από τις υπόλοιπες προτάσεις της Mercedes, καθώς και μια τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος MB.OS που αναφέρεται εσωτερικά ως AMG.OS.

Η παραγωγή του πρώτου εσωτερικά εξελιγμένου ηλεκτρικού SUV της AMG θα γίνεται από το εργοστάσιο του Sindelfingen στη Γερμανία, όπου θα συναρμολογείται και το επερχόμενο 4θυρο κουπέ GT.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network