Αυτός είναι ο άνθρωπος που εξελίσσει και οδηγεί την απίστευτη Bugatti Bolide

O Andy Wallace δεν είναι κάποιος τυχερούλης και για αυτό πιάνει στα χέρια την Bolide. Είναι ο άνθρωπος που έχει το τριπλό στέμμα του WEC: δηλαδή νικήτης στο Le Mans, στην Daytona και στο Sebring!

Andy Wallace και Bugatti Bolide
Andy Wallace και Bugatti Bolide
Andy Wallace και Bugatti Bolide
Andy Wallace και Bugatti Bolide
Andy Wallace και Bugatti Bolide
Andy Wallace και Bugatti Bolide

Στη σφαίρα του αγωνιστικού μεγαλείου, η λαμπρή καριέρα του Andy Wallace ξεχωρίζει. Μπορεί τώρα τελευταία να τον ξέρουμε ως τον άνθρωπο που οδηγεί την Bugatti Bolide. Όμως από τη συμμετοχή του σε μια πολύ εκλεκτή ομάδα ανθρώπων που έχουν κερδίσει το τριπλό στέμμα των 24 ωρών του Le Mans, των 24 ωρών της Daytona και των 12 ωρών του Sebring μέχρι τον καθοριστικό του ρόλο ως Bugatti Pilote Officiel, η πορεία του Andy δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εξαιρετική.

Αλλά είναι η αταλάντευτη αφοσίωση και η απαράμιλλη τεχνογνωσία του που τον έχει καταστήσει βασικό μέρος της προσπάθειας της Bugatti για τελειότητα και επιδόσεις, διασφαλίζοντας ότι η φίρμα θα βρίσκεται πάντα στην κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διαβάστε Επίσης

Μεγαλωμένος στην αρένα των αγώνων αντοχής, το πάθος του Andy για ταχύτητα και ακρίβεια σφυρηλατήθηκε στις πιο δύσκολες πίστες του κόσμου, γεγονός που τον βοήθησε να καθιερωθεί ως ένας από τους πιο αναγνωρισμένους οδηγούς αγώνων στην ιστορία.

Andy Wallace και Bugatti Bolide

Το 2022, εισήχθη μάλιστα στο Hall of Fame του Sebring, μαζί με πραγματικά θρυλικά ονόματα όπως ο Fangio, ο Stirling Moss και ο Dan Gurney.

Αλλά ο Andy δεν έχει αφήσει μόνο ένα αιώνιο σημάδι στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού- έχει επίσης σφυρηλατήσει μια κληρονομιά με την Bugatti. Με την ένταξή του στη μάρκα το 2011 ως επίσημος πιλότος, η μετάβαση του Andy στη σφαίρα των υπερσύγχρονων σπορ αυτοκινήτων ήταν εύκολη.

Andy Wallace και Bugatti Bolide

"Όταν σταμάτησα τους αγωνιστικούς αγώνες, φοβήθηκα ότι θα μου έλειπε η αδρεναλίνη από το να βρίσκομαι στην πίστα και πίσω από το τιμόνι πραγματικά αξιόλογων μηχανών, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα ότι είχα ξεκινήσει ένα ταξίδι με κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ πριν με αυτοκίνητα δρόμου. Χάρη στην Bugatti, ξανασυνδέθηκα γρήγορα με τη συγκίνηση των επιδόσεων των αγωνιστικών αυτοκινήτων" δήλωσε.

Διαβάστε Επίσης

Και το 2019, ο Andy σημείωσε το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας της μάρκας, οδηγώντας την Chiron Super Sport 300+1 σε ταχύτητα άνω των 300 μιλίων/ώρα - η πρώτη φορά που το φράγμα αυτό έσπασε ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής σειράς.

Ο Andy έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Bugatti από τη στιγμή που μπήκε στον κόσμο της. Το ταλέντο και η πολυετής εμπειρία του ήταν ανεκτίμητα για την ανάπτυξη εμβληματικών μοντέλων όπως η Chiron, αλλά και μοντέλων με αμαξώματα όπως η Divo και η Centodieci, σπρώχνοντας τα όρια των επιδόσεων και της μηχανικής σε νέα ύψη και δημιουργώντας τα πιο προηγμένα hypercars στον κόσμο.

Andy Wallace και Bugatti Bolide

Η εμπειρία του από τις ακραίες υψηλές ταχύτητες, τις απότομες στροφές, τους φυσικούς και πνευματικούς περιορισμούς από την ανταγωνιστική οδήγηση και η επίγνωση των ζητημάτων ασφάλειας σε περιβάλλοντα αγώνων υψηλής πίεσης ήταν μια τεράστια πηγή τεχνογνωσίας που αξιοποίησε η ομάδα εξέλιξης της Bugatti Bolide.

Όμως, εκτός από αυτές τις αξιοσημείωτες ιδιότητες, το πάθος και η αποφασιστικότητα του Andy, καθώς και η αδιάκοπη επιδίωξη της τελειότητας, συνέβαλαν επίσης στην ανάπτυξη της Bolide, διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα που έχει βελτιωθεί ώστε να προσφέρει μόνο το καλύτερο για το σύγχρονο μονοθέσιο πίστας της Bugatti.

Διαβάστε Επίσης

"Κάθε αυτοκίνητο της Bugatti είναι, με τον δικό του τρόπο, μοναδικό. Είχα το προνόμιο όχι μόνο να οδηγήσω αυτά τα αυτοκίνητα που κόβουν την ανάσα, αλλά και να συνεργαστώ με τους καλύτερους μηχανικούς στον κόσμο, βοηθώντας στην επίτευξη μηχανικής βελτιστοποίησης στα προγράμματα στα οποία εργαστήκαμε", λέει ο Andy και συνεχίζει "Αλλά η Bolide είναι πολύ ξεχωριστή για μένα- είναι απλά ασύγκριτη - ένα πραγματικό αριστούργημα της Bugatti που με έχει γυρίσει πίσω στα πιο συναρπαστικά συναισθήματα και τις πιο συναρπαστικές αισθήσεις που βίωσα στην αγωνιστική μου ζωή".

Andy Wallace και Bugatti Bolide

Από τη βροχερή πίστα του Paul Ricard το 2019 μέχρι τα ιερά εδάφη του Le Mans πέρυσι, η εμπειρία του Andy από την οδήγηση υψηλών ταχυτήτων και επιδόσεων σε πίστες αγώνων σε όλο τον κόσμο αποτέλεσε ένα ουσιαστικό και μοναδικό θεμέλιο για την ομάδα μηχανικών της Bugatti Bolide καθώς προχωρούσε η ανάπτυξη και οι δοκιμές του αυτοκινήτου, βοηθώντας να διασφαλιστεί ότι κάθε πτυχή της Bolide παραμένει πιστή στην κληρονομιά της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στη φιλοσοφία του Ettore "Αν είναι συγκρίσιμη, δεν είναι πλέον Bugatti".

Και η επόμενη φάση σε αυτό το επικό ταξίδι των δύο θρύλων των αγώνων είναι πλέον ορατή, καθώς ο Andy μπαίνει πίσω από το τιμόνι του Bolide για να απελευθερώσει την πλήρη αγωνιστική του καταγωγή στην πίστα για την τελευταία περίοδο δοκιμών πριν από την έναρξη της παραγωγής στο Atelier στο Molsheim.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network